HALIL JAGANJAC I BiH je moja domovina, ali nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim Hrvatske

Halil Jaganjac
Nel Pavletic/PIXSELL

Lino Červar, izborrnik rukometne reprezentacije Hrvatske izvršio je promjene u sastavu Hrvatske a svoju priliku za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu dobio je i mladi Halil Jaganjac.

Rođeni Riječanin jedan je od najvećih talenata hrvatskog rukometa, ali i mladić vrlo zanimljive rukometne karijere.

Krenuo je iz Matulja, pa bio u riječkom drugoligašu Kozali, otišao u veliki PSG. Poslije toga je završio u Metalurgu, a danas je član Nexea. Iako je u reprezentaciji do sada mogao imati i veću ulogu, Jaganjac je i ljubimac Line Červara.

U razgovoru za portal 24sata.hr Jaganjac se dotakao i Bosne i Hercegovine, za koju je rekao da je i to njegova domovina, ali da ga iz BiH nikada niko nije zvao.

"Da, roditelji su mi iz BiH, ali nikad me nitko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja domovina, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je ‘kaubojsko’, rastao sam uz naše rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku", istakao je Halil Jaganjac u razgovoru za 24sata.hr