Grude: Kreće prvi rukometni kamp za djevojčice

ženski rukomet Zrinjski - Grude
U kampu će sudjelovati oko 80 djevojčica iz Metkovića, Mostara, Ljubuškog, Gruda, Imotskog, Posušja, Tomislavgrada, Visokog i Viteza.

Kamp će se održati u dvije dobne kategorije i to djevojčice 2002./2003. (s kojima će raditi i nekoliko djevojčica rođenih 2001.) i djevojčice rođene 2004./2005. godine s kojima će biti nekoliko djevojčica rođenih 2006. godine. Obje kategorije su podijeljene u po dvije skupine tako da će ih ukupno biti četiri.

"Ovaj se kamp održava prvi put na ovim područjia i samim tim je pokusni u svakom pogledu. Od same ideje, preko najava, sve do realizacije, temeljni cilj kampa bio je osigurati kvalitetne i stručne osobe koje će voditi kamp i raditi s djevojčicama", priopćeno je od strane organizatora.

Istaknuli su kako je ideju prepoznao i Hrvatski rukometni savez (HRS) koji se uključio u organizaciju te će u radu kampa sudjelovati dugogodišnja voditeljica kampa Lidija Bojić-Čačić te bivši hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža.

"Zajedno s našim gostima iz HRS-a o radu trenera i djevojčica u kampu brinut će bivša rukometašica i izbornica BiH ženske rukometne reprezentacije Zlata Zubac dok će izravno s djevojčicama raditi vrhunski treneri i to Marija Žanko, Vladimir Gašparac, Kristijan Blaž, Ivana Mlakić, Ana Križanac", priopćili su iz organizacijskog odbora.

Svečanost otvaranja kampa održat će se u petak, 25. studenoga, u gradskoj športskoj dvorani Bili Brig Grude, u 9:30 sati.