EURO U RUKOMETU Nizozemska sa 16 golova razlike ponizila BiH

Panić
EHF

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mannheimu je pretrpjela težak poraz od Nizozemske rezultatom 36:20 u drugom kolu grupe E Europskog prvenstva.

Rukometaši BiH su prezentirali očajan rukomet, radili sve što na ovoj razini nisu trebali, niti smjeli, pravili početničke greške u napadu i na kraju dobili tešku šamarčinu, ali i rukometnu lekciju.

BiH je meč otvorila pogotkom Hercega, Burić je u prve tri minute imao dvije intervencije. Prvi gol Nizozemci su postigli u četvrtoj minuti, a potom napravili i seriju 4:0 i poveli sa 4:1.

BiH je u osmoj minuti preko Panića stigla do drugog pogotka, a onda je protivnik do 18. minute stekao veliku prednost - 10:2.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je rasla prednost Nizozemske, uglavnom uz poklone koje im je servirala očajna ofanzivna linija izabranika Irfana Smajlagića.

Nizozemska je u 28. minuti imala i rekordnih 11 golova viška u prvom dijelu (16:5), a bh. rukometaši su na odmor otišli sa deset golova zaostatka (17:7).

U drugom poluvremenu nizozemski rukometaši su samo povećavali svoje vodstvo, za konačnih plus 16 na kraju i plasman u sljedeći krug natjecanja.

Od 20.30 sati u ovoj grupi igraju Švedska i Gruzija.

U prvom kolu BiH je poražena od Šveđana, a Nizozemci su nadigrali Gruziju.

Prvu pobjedu na europskim prvenstvima BiH će tražiti upravo protiv Gruzije u ponedjeljak od 18 sati. Istog dana snage će odmjeriti Švedska i Nizozemska, za prvu poziciju u grupi.