EHF EURO CUP Odlična Hrvatska srušila prvake Europe

Hrvatska rukometna reprezentacija ušla je u 2021. godinu pobjedom protiv europskog prvaka Španjolske 31:28 u susretu EHF EURO Cupa koji je igran u porečkoj dvorani Žatika bez gledatelja.

Bila je to ujedno i repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22:20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Cindrić i Mandić sa po pet golova, dok je Šebetić zabio četiri gola. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Dušebajev (6), te Maqueda (4) i Fernandez (4).

‘Koncentracija nije bila najbolja’

Nakon utakmice za HRT je progovorio izbornik Hrvatske Lino Červar.

“Ovo je bila utakmica za probati sve igrače. Imali smo priliku i mijenjati postave. Zadovoljan sam, možemo nešto izvući iz ovoga, bilo je momenata jako dobrih. Vjerujem da ni mi ni oni nismo sve pokazali. Obranu možemo igrati i bolje, to nam je inače jača strana, ali danas nije bila jer smo dosta rotirali. Bilo je tu nedostataka, ali to je dobro, inače bi mislili da smo već spremni. Koncentracija nam nije bila najbolja, više puta smo propuštali prilike da ih dokrajčimo. Šteta da se nije mogla gledati utakmica, jer sigurno bi bila puna dvorana, rekao je Červar pa dodao:

“Ovo je bila jedinstvena godina, godina muškog i ženskog rukometa. To potvrđuje da je rukomet naš najkonstantniji sport, uvijek smo na vrhu, uvijek u gornjem domu. Idemo to nastaviti i u Egiptu, bit će teško jer nema Karačića, nema Stepančića, ali priliku su dobili mlađi igrači, tako se skuplja iskustvo”, zaključio je izbornik.

Odličan je bio i Ivan Martinović, najbolji mladi igrač Europe. U napadu je pokazao da može izvesti lucidna dodavanja, a i zabio je dva gola superpreciznim šutevima.

“Nova godina i odmah pobjeda, super osjećaj. Moramo nastaviti tako. Pripreme su super, vidite kako smo odigrali ovu utakmicu. Malo smo lošije počeli, ali vratili smo se i pobijedili”, rekao je Martinović.