Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić najbolji hrvatski rukometaši

Andrea Penezić, Domagoj Duvnjak, Hrvatski rukometni savez, Slavko Goluža, Hrvatska ženska reprezentacija, rukomet, europsko rukometno prvenstvo, Andrea Penezić
Andrea Penezić i Domagoj Duvnjak proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske u 2013. godini u tradicionalnom, 20. po redu izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza.

Nagrade su primili u poluvremenu prijateljske utakmice između rukometaša Hrvatske i Tunisa u Umagu. Za najboljeg trenera proglašen je hrvatski izbornik Slavko Goluža, a nagradu za najbolji sudački par dobili su Matija Gubica i Boris Milošević.

Duvnjaku je ovo drugi put da je proglašen najboljim, dok je Penezić slavila šestu godinu zaredom čime se izjednačila sa Snježanom Petikom koja je do sada jedina imala šest nagrada. Kod rukometaša rekorder je Ivano Balić s pet naslova, a kod trenera Lino Červar sa čak osam naslova.

"Iza mene je sjajna sezona, no u 2014. slijede novi izazovi. Uskoro nas očekuje europsko prvenstvo u Danskoj i nadam se kako ćemo daleko dogurati. Izgledamo dobro, u ekipi je sjajna atmosfera i najvažnije je da svi ostanemo zdravi," kazao je Duvnjak kojem je nagradu predao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Duvnjak je godinu počeo osvajanjem bronce s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a vrhunac mu je svakako bio naslov europskog prvaka s HSV-om.

Hina