ČETVRTI PUT U POVIJESTI Rukometaši Francuske osvojili naslov prvaka Europe

Francuska rukomet
EHF EURO

Francuska je u dramatičnom finalu nakon produžetaka pobijedila Dansku 33:31 i četvrti put u svojoj povijesti (2006., 2010. i 2014.) osvojila naslov prvaka Europe. Bila je to fantastična utakmica, pravi klasik svjetskog rukometa, u kojem su se obje ekipe cijelo vrijeme izmjenjivale u vodstvu, piše Index.

Danska je u regularnom dijelu kod 27:27 imala zadnji napad za pobjedu, ali nije uspjela pa se otišlo u dodatno vrijeme. U produžecima se stalno igralo gol za gol. Danska bi povela, ali bi se Francuska odmah vratila. Prvi produžetak završio je 28:28. U drugom je Francuska počela bolje i prvi put je povela 30:29, a onda i 31:29 na tri minute do kraja.

Danska je u drugom produžetku dramatično potonula i počela praviti neshvatljive greške, što je Francuska znala kazniti. Imala je Francuska i napad za +3, ali nije prošlo, dok je na drugoj strani Danska dobila sedmerac, koji je Hansen zabio za 30:31 minutu do kraja. No Prandi zabija golčinu 20 sekundi prije kraja za 32:30. Bio je to kraj za Dansku. 

Ludovic Fabregas je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen. Francuzi su u svom četvrtom finalu tako došli do četvrtog naslova europskog prvaka. U utakmici za broncu Švedska je pobijedila Njemačku s 34:31. Hrvatska reprezentacija je natjecanje završila na 11. mjestu.