Lino Červar dobio derbi, ali i slomio šaku desne ruke

Lino Červar sa svojim je Metalurgom trijumfirao u derbiju makedonskog prvenstva slaveći 28:22 pobjedu nad Vardarom, no veselje je pokvarila ozljeda izbornika naših rukometaša.

Četiri minute prije svršetka utakmice Červar se razljutio zbog promašenog kontranapada svog rukometaša, poskliznuo se na aut-liniji pokraj trenerske klupe i pao. Pritom je zaradio otvoreni prijelom desne šake.

Nakon Červarovog pada dvorana je zamuknula, ljubitelji rukometa pobojali su se da ugledni stručnjak nije i teže nastradao. Jer, slika nije bila lijepa. Liječnička služba odmah je Červaru priskočila u pomoć, Lino je hitno prevezen u kliniku Remedika, koja je kao i Rukometni klub Metalurg u vlasništvu jednog od najbogatijih ljudi u Makedoniji Minče Jordanova.

Červarovom ozlijeđenom šakom pozabavio se poznati makedonski specijalist za ozljede šake dr. Boro Ilijev, koji je uspio vratiti slomljenu kost na svoje mjesto i bez operativnog zahvata. Rentgenske snimke nakon zahvata nude optimizam, Linina šaka je stavljena u sadreni ovoj, a nakon sedam do deset dana dr. Ilijev će odlučiti o daljoj terapiji. Zbog jakih bolova Červar je ostao 24 sata u bolnici, valja očekivati da će danas na kućnu njegu.

Vardarov trener Veselin Vujović uoči sezone rekao je da bi mu naslov prvaka bio najveći trenerski uspjeh obzirom na to da Metalurg vodi Červar. Vardar je bio i favorit, stručnjaci procjenjuju da ima kvalitetnije igrače od Metalurgovih. No, Červar je po tko zna koji puta znao i sa slabijom momčadi doći do uspjeha.

Nedostatak je Vardaru bio što je organizator igre Krešimir Maraković zaigrao nezaliječen i nije uspio povezati konce igre svoje momčadi. Červarovi rukometaši potpuno su nadigrali suparnika, pobjednik je odlučen već u prvom poluvremenu. Lino je momčad vodio na sebi svojstven način, eksplozivno, po običaju i on je igrao zajedno sa svojim igračima. Na žalost, pritom se ozlijedio.

sportal.hr/hercegovina.info