ĆAMILA ZA HERCEGOVINA.INFO Sada rukometašima možemo reći: "Ajmo dečki, igrajte kao cure"

Ćamila Mičijević, hrvatska ženska rukometna reprezentacija
HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je stigla u Zagreb. Nakon rukometne bajke koju su živjele u Danskoj, u Hrvatskoj su ih dočekale predivne reakcije. Izabranice Nenada Šoštarića bile su nešto najljepše za kraj jedne ružne i tmurne čiji kraj svi jedva čekaju.

Ime koje se svakako prometnulo kao prvo među rukometašicama svakako je ono Ćamile Mičijević. Osim što je na prvenstvu igrala svoj najbolji rukomet karijere, Ćamila je svojom vedrinom i pozitivnim mostarskim duhom bila glavna za dobru atmosferu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rukometašice su na prvenstvo otišle skromno i u tišini, a danas se u Zagreb vratile kao prave heroine.

"Ova medalja je zbog toga još ljepša i ova priča još čarobnija. Na Euro smo otišli bez nekih velikih ambicija, a vratili se s ovakvim rezultatom koji je fenomenalan. Nije nitko pretjerano vjerovao u nas, a ponekad ni mi same u sebe. Zbog toga je sve ovo još slađe i ljepše. Uživamo u ovoj predivnoj priči i godi nam sva ova pažnja", kaže Ćamila za hercegovina.info.

Slavlje traje od jučer.

"Ne da se slavilo do dugo u noć, nego slavlje nije nikako ni prestalo. Rano smo krenuli iz hotela tako da nije bilo ni vremena za spavanje. Pjevalo se cijelu noć."

Pjevala se i pjesma Luke Bulića. Obradio je hrvatski radijski voditelj veliki hit dubrovačke grupe Silente "Terca na tišinu".

Sadržaj se učitava...

"Izgleda da je moj magični poziv ovo prvenstvo radio. Koga smo god pozvali toga smo i dobili. Nakon utakmice s Njemicama Dora Krsnik, Valentina Blažević i ja smo nazvale Luku. On nam se odazvao i snimio izvrstan hit kojeg ćemo još dugo pjevati i slušati. Za one koji ga nisu još poslušali preporučujem da to učine. Odlična pjesma koja će nam dugo ostati u sjećanju."

Hrvatske rukometašice jedna su generacija rođena 1994. godine i u najboljim su godinama.

"Naš prosjek godina je 25. Nismo ni previše mlade ni stare. Imamo dovoljno iskustva i ovo razdoblje koje slijedi trebalo bi biti dobro za reprezentaciju Hrvatske. No mi ćemo se fokusirati da trenutno uživamo u onome što smo napravili. Ostvaren je plasman na svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nije bila deset godina. Uživat ćemo, ići rasterećene na okupljanja i čekati sljedeće natjecanje. Idemo korak po korak. Nismo letjele kada smo pobjeđivale nećemo ni sada."

U borbi za broncu motivirale su ih i izjave iz Danske koje su govorile kako je Hrvatska poluamaterska ekipa.

"Mislim da su se okomili na krivu ekipu, ekipu punu inata, ponosa i prkosa. Okomili su se na pogrešne. Da su na neku drugu ekipu, možda bi ju uvjerili da je lošija. Nama su to morali dokazati na terenu, a nisu uspjeli. Hrvatska je ovog puta bila bolja."

Ćamila Mičijević,hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Za utakmicom s Francuskom previše i ne žali.

"Tu utakmicu svi pripisuju pritisku igranja velikog i povijesnog polufinala. Ulog je bio ogroman. Željeli smo zaspati s medaljom, a nije nam se ostvarilo. Morali smo je zaslužiti dva dana nakon toga. No ne bih se puno vraćala na tu utakmicu, tako je valjda moralo biti. Sigurno je ta utakmica za nas jedno veliko iskustvo i velika lekcija. Mi smo presretni i s ovom medaljom, ona nam je više od zlatnog sjaja", ističe Ćamila.

Nakon bronce poseban je trenutak bio kada su dvije Norvežanke došle do njih i zapjevale hit Zaprešić Boysa "Neopisivo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Jedna od njih je Marta Tomac koja je inače Hrvatica, ali je odabrala igrati za Norvešku reprezentaciju. Svoju kolegicu je naučila tu pjesmu. Svakako je ta situacija vrijedna spomena. Nakon dodjele medalja kapetanica Francuske je došla do nas, pružila nam je ruku i iskreno čestitala. To je ogromno priznanje za nas."

Možda "skokne" i do Hercegovine.

"Imamo jako puno obaveza u Zagrebu. Već smo bile na prijemu kod predsjednika i ministra sporta. Slijedi nam jako puno snimanja. Nadam se da ću uhvatiti vremena za otići do Mostara."

Ćamila je ovom medaljom "na muke stavila" Karačića i Marića koji u siječnju idu po svoju medalju.

"Izgleda da će se po prvi puta reći; "Idemo dečki igrajte kao cure". Jedva čekam da im to poručim u prvom mjesecu, zaključila je uz smijeh Ćamila Mičijević.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.