AUSTRIJA NAPRAVILA NOVI PODVIG Hrvatska ipak može do polufinala, evo i kako

Hrvatska rukometna reprezentacija
Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Utakmica između Njemačke i Austrije na Europskom rukometnom prvenstvu završila je remijem 22:22. Austrijanci su bili nadomak novog senzacionalnog rezultata i pobjede nad domaćinom. Imali su vodstvo 21:16, no u posljednjih deset minuta utakmice nisu zabili nijedan pogodak pa je Njemačka to iskoristila da izvuče bod. Austrijanci su na kraju ipak bili zadovoljniji remijem jer su na tablici ostali ispred Nijemaca.

Igračem utakmice proglašen je nevjerojatni golman Austrije Constantin Mostl, koji je imao 17 obrana iz 36 pokušaja (47%). Nikola Bilyk predvodio je svoju momčad u napadu s pet pogodaka. Briljirao je i njemački vratar Andreas Wolff s 14 obrana iz 36 udaraca (39%). Juri Knorr zabio je šest golova.

Hrvatska unatoč porazu od Mađarske i dalje ima šanse za izboriti mjesto u polufinalu, iako su one sada značajno manje nego što su bile prije utakmice. Evo što se sve mora poklopiti da bi Hrvatska ušla u borbu za medalje.

Što se mora poklopiti da Hrvatska prođe u polufinale? 

Hrvatska mora pobijediti i Island i Njemačku.
Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom.
Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske.
Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa izgubiti od Hrvatske.
U tom bi slučaju Hrvatska na drugom mjestu bila izjednačena ili samo s Njemačkom ili i s Austrijom i s Njemačkom. U oba slučaja Hrvatska bi sigurno prošla dalje jer bi imala najviše bodova iz međusobnih ogleda.