Ante Grbavac: Ostavio sam srce na parketu za Hrvatsku

Evo što je za naš portal HERCEGOVINA.info o tome, ali i o početku Premijer lige rekao mladi Grbavac:

Kao prvo možeš li u kratkim crtama opisati proteklo Svjetsko rukometno prvenstvo za U 19 u Mađarskoj?

Prvenstvo je bilo jako naporno pogotovo za nas jer smo dobili jaku skupinu u kojoj smo se morali izboriti za jedno od prva dva mjesta. Bili smo drugi u skupini, i to je bio jako težak put do finala jer nas je čekala neugodna Austrija, zatim Švedska, Njemačka i u finalu Danska. Uspjeli smo doći do finala, a u finalu se nikad ne može znati unaprijed tko je pobjednik jer tu obično pobjeđuje onaj tko je mirnije glave i tko ima malo više sportske sreće. Mislim da su Danci upravo to imali i uspijeli su nam uzeti zlato, ali naravno nije mala stvar ni biti drugi na svijetu. Ovo prvenstvo je bilo jedno veliko i dobro iskustvo za mene i moje suigrače.

Danas nakon svega da li je Hrvatska mogla do zlata ili su ipak danci bolji?

Hrvatska je mogla do zlata, ali nažalost presudilo je malo više sreće na stranu Danske. U regularnom vremenu bilo je 25:25 i pobjednik se nije znao. Otišlo se na produžetke i tu je jednostvano svatko mogao dobiti, a ovaj put su to bili Danci što ne znaci da su kvalitetniji i bolji od nas.

Da li si ti osobno zadovoljan sa svojim nastupom na prvenstvu?

Zadovoljan sam svojim nastupom na prvenstvu jer ostavio sam srce na parketu za Hrvatsku kad je najviše trebalo. Mislim da sam pomogao svojim suigračima i trenerima da dođemo do finala , a jedino mi je žao posljednjeg šuta u finalu kojeg sam trebao ja opalit pri rezultatu 25:25, ali nažalost lopta nije uspjela doći do mene. Nismo uputili taj udarac na gol uopće i sad je jedno veliko pitanje tko zna što bi bilo da smo opucali i možda bi osvojili zlato već u regularnom vremenu.

Premijer liga je trebala početi prošli tjedan, ali je odgođena. Da li je Zrinjski spreman za početak natjecanja?

Da. Evo mi očekujemo početak lige, jako smo nestrpljivi. Mislim da smo se dobro spremili i nadam se da ćemo početi natjecanje s pozitivnim rezultatima.

U odnosu na prošlo prvenstvo ima li nekih značajnijih igračkih promjna?

Što se tiče ove i prošle sezone mi smo ostali bez dva igrača, Zadre i Arapovića, a u klub nam je došao Dodig iz Međugorja. Još očekujemo da će se riješiti stanje s Martinovićem koji bi nam dobro došao na desnoj strani.

Koji je cilj Zrinjskog u ovom prvenstvu?

Cilj Zrinjskog je napasti što veću poziciju u ligi, pokazati dobru i kvalitetnu igru i nedati nikom da nas lako pobjedi. Moramo ostaviti srce na parketu i mislim da će tako i pobjede dolaziti.

Tko je po tebi glavni favorit za osvajanje naslova?

Mislim da su klubovi donekle podjednaki, pa mi je teško reći favorita. Ipak mislim da je Izviđač jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova.

Kakve su tvoje osobne ambicije u nastavku karijere?

Moje ambicije su da steknem što više iskustva i da imam što vise utakmica u nogama. Ovu godinu ostajem sigurno još u Zrinjskom, a što se tiče dalje karijere potrudit ću se da zaigram u nekom kvalitetnom europskom klubu koji će mi omogućiti da postanem vrhunski igrač.

I za kraj neka poruka našim čitateljima?

Želio bi pozdraviti sve ćitatelje portala hercegovina.info,i želim da dođu u što većem mogućem broju pratiti naše utakmice i bodriti nas, te i da dalje nastave čitati naš portal.

HERCEGOVINA.info