ANTE GRBAVAC ODLAZI U ŠPANJOLSKU "Čekaju me novi izazovi, a Izviđač ne mora strahovati za budućnost"

Ante Grbavac
Incarlopas Cuenca

Ante Grbavac vratar novog prvaka Bosne i Hercegovine RK Izviđač na kraju sezone napušta svoj Ljubuški. Nakon fantastičnih partija koje je pružao u tandemu s Mandićem na vratima 'Skauta', Grbavac će karijeru nastaviti u Španjolskoj. Njegova odlična izdanja privukla su zanimanje brojnih klubova iz Europe, no Grbavac se odlučio za španjolsku Incarlopas Cuencu. Ostaje mu još ovog vikenda s Izviđačem odraditi završnicu Kupa, a onda kreće 'pakiranje kofera' za Španjolsku.

"Cuenca je pokazala interes za mene i vrlo brzo smo se dogovorili. Uzbuđen sam što idem u Španjolsku. Nova liga, novo okruženje i novi izazovi. Sve je išlo preko Izviđača. Bilo je tu još nekih ponuda iz Španjolske i Slovenije, ali meni se Cuenca učinila jako dobar klub za razvoj i napredak u karijeri nakon Izviđača", kaže Grbavac za Hercegovina.info.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odlazi u klub s visokim ambicijama.

"Oni se svake godine bore za Europu. Ove godine ona im je 'pobjegla' za tri boda. Uvijek imaju visoke ambicije i često dovode mlade igrače. Rad u klubu pruža odličan napredak. Vratar na čije mjesto dolazim potpisao je za Barcelonu. Mislim da to sve govori i da ne treba trošiti puno riječi o Cuenci", ističe Grbavac.

No, ima još posla s Izviđačem. U Tuzli se ovog vikenda igra završnica Kupa.

"To će u ovom trenutku biti moje dvije posljednje utakmice za Izviđač. Sutra igramo polufinale Kupa, nadam se da ćemo tu ostati i u nedjelju što bi značilo da ćemo izboriti finale. No, to neće biti niti malo lagano. Sloboda koja je domaćin, po meni je poslije Izviđača najbolja momčad lige. Oni imaju odličnu sedmorku i sigurno je kako će na domaćem terenu imati i motiv više da dođu do naslova u Kupu. Bit će jako teško. Oni će dati zadnji atom snage, ali i mi se pitamo nešto. Ja vjerujem u svoju ekipu i trenere i nadam se da ćemo igrati finale", kaže Grbavac.

Sadržaj se učitava...

No, titula je sigurno tu.

"Nitko se nije nadao naslovu. Na početku sezonu nije nam stavljen pritisak osvajanja s obzirom na cijelu situaciju. Klub se oslonio na nas domaće igrače i rekli su nam da igramo bez ikakvog opterećenja rezultata i da se samo trudimo i igramo. Svi su govorili da smo dobri, ali da nam nedostaje iskustvo. Na kraju smo pokazali da smo mi ekipa koja je mlada, ali i iskusna. Protiv Slobode smo imali zaostatak od pet golova razlike i svi su mislili da je tu kraj. No, mi smo okrenuli i na kraju slavili četiri razlike. To je zaista veliko da se tako mlada ekipa može vratiti protiv niti malo bezazlene ekipe. Oni imaju vrhunske igrače i vrhunskog trenera. Tu smo pokazali svoj karakter i zrelost i moderni rukomet."

Grbavac je na odlasku, a ponuda ima i Matej Mandić. Trenera vratara Milana Tolića zasigurno već 'boli glava'.

Ante Grbavac

Milan Tolić trener vratara RK Izviđač slavi titulu s čuvarima mreže 'Skauta', FOTO (zportal.ba)

"Doći će dan kada će i Mandić napustiti Izviđač. Hoće li to biti na kraju ove sezone ili iduće to zaista ne znam. No, Izviđač se ne treba brinuti za budućnost. Mladi Ivan Herceg koji je trenutno u kadru sa mnom i s Mandićem velika je budućnost i perspektiva. Ja njega uskoro vidim kao prvo ime na golu Izviđača, nema straha", zaključio je Grbavac.

Dodajmo kako je Ljubušak potpis na ugovor s Cuencom stavio na dvije godine s opcijom produženja na još jednu. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.