PREOKRET Zrinjski vodio, pa gubio i na kraju pobijedio

Košarka Zrinjski tim
Hercegovina.info

U sjajnoj košarkaškoj predstavi koja je upriličena u subotu navečer na Bijelom Brijegu, mogli smo vidjeti sve ono što košarka može ponuditi. 

U prvom poluvremenu ovog susreta domaći tim je dominirao i kontrolirao ovu utakmicu, sjajno obrambeno djelovao, a o kvaliteti napada dovoljno govori 48 ubačenih poena za poluvrijeme. Međutim, Zeničani su svoju najbolju košarku čuvali za nastavak. U trećoj četvrtini su odigrali fenomenalno i za samo 10 minuta stigli i prestigli prednost Plemića, a mora se dodati da je pokretačka snaga gostiju bio mladi Anes Podojak koji je s dvije uzastopne trojke razdrmao svoj tim koji je napravio sjajnu seriju i potpuno se vratio u igru, navodi SportSport.

Nastavili su Zeničani dobro igrati i u nastavku, te u svoje ruke preuzeli kontrolu igre i rezultata, Zrinjski je tijekom zadnjeg perioda non stop dostizao prednost Čelika. Gosti su pred kraj susreta imali prednost od šest bodova, međutim Zrinjski je 'stisnuo zube' te je dostigao goste i na kraju slavio.

Na kraju utakmice na semaforu je stajao rezultat 85:80.

Tihomir Vranješ je s 22 poena bio najefikasniji kod Plemića, Sreten Knežević zabio je 21 (20 u prvom poluvremenu), a Anđušić je dodao 15 koševa. Amerikanac Carlbe Lee postigao je 11 koševa, ali neki od njih bili su u trenutcima kada je Zrinjski preokretao rezultat i grabio prema pobjedi. Božović s 20 poena po običaju najbolji kod Čelika, 13 je ubacio Delalić, a 12 Gavrić.