Preokret u Udruzi: Svi klubovi žele da se emisija Volim nogomet nastavi

Na Skupštini Udruge 18. studenoga klubovi su gledali samo u jednom pravcu, kako umjesto trenutačnog minusa od emisije Volim nogomet dobiti ono što po Europi uspijeva - zaradu. Međutim, što se sezona bliži kraju, te je po postojećem ugovoru koji je Udruga definitivno odlučila razvrgnuti ostala samo još jedna emisija, klima među prvoligašima ozbiljno se mijenja. Čvrsti ultimatum “ili 500.000 kuna po emisiji ili je neće biti” evidentno se rastapa. Predsjednik Robert Markulin sada u eter ispred svega plasira rečenicu:
- Svi klubovi žele da se emisija Volim nogomet nastavi. Pa prisnažuje: - Nikad se nismo odlučili ukinuti je, emisija je dobra i jednoglasni smo da ide dalje, ali smo zaključili da raskidamo štetan ugovor. Dakle, ono što treba napraviti je usuglasiti drukčije uvjete.

S obzirom da se na HRT-u već duže vrijeme razglaba o ulozi i pozicijama ključnih ljudi, Markulin i kolege pričekat će rasplet oko statusa glavnog ravnatelja Vanje Sutlića, te potom s njim ili nekim drugim, dođe li do promjene, krenuti u pokušaj sporazuma. Doznajemo da su čelni ljudi Udruge ljuti zbog nedavnih medijskih prepirki i da više ne žele razgovarati sa Sutlićevim pomoćnikom Božom Sušecom, iako Markulin na naš upit odgovara:
- Ne možemo birati tko će zastupati televiziju.

Nećemo se baviti prognozama, pogotovo kad niti ne znamo tko će za stol u ime Prisavlja, no prema pouzdanoj informaciji Udruga je spremna bitno smanjiti potraživanja prema HRT-u, sada im je ključno samo da termini budu po njihovoj volji. Zarada? Traže je, ali odmjerenije i sukladnije stanju na tržištu. Istina, Markulin je tek kazao:
- Imamo okvire sa Skupštine, međutim, i mandat za sve razgovore i kompromis. Udruga je zaintesirana, nadam se da će to biti i HRT.

Otkud preokret? Ne događa se nikakvo čudo. Opet iza svega stoji - novac. Veliki sponzori Udruge žele da Volim nogomet opstane. T-Com, Privredna banka, Lero, Karlovačka pivovara, Croatia osiguranje i Hrvatska lutrija rado bi sačuvali odlične televizijske termine i gledani projekt. A o dolazak tri nova sponzora uvjetovan je produžetkom života emisije... Jasno je da se na stavove glavnih financijskih podupiratelja nitko ne može oglušiti, pa niti 1. HNL.
U Udruzi smo, onako neformalno, čuli i “Volim nogomet apsolutno ide dalje”. Te “Sve bi moglo biti riješeno već sljedećeg tjedna”. Optimizam je u tom smislu velik. Ipak, vidjet ćemo jesu li doista i oni i televizija na kraju dovoljno spremni pronaći zajednički jezik. I interes. Gledatelji bi to svakako pozdravili.

 

sportske novosti