Pogledajte popis otkazanih sportskih događaja tijekom dana

Odgođene utakmice
AP Photo/Michael Probst

Tijekom današnjeg dana brojne sportske organizacije otkazale su sportska događanja. Europska rukometna federacija (EHF) otkazala sve utakmice u klupskim i reprezentativnim natjecanjima do 12. travnja.

Sadržaj se učitava...

Odluku o prekidu je donio i Međunarodni rukometni savez (IHF). Naveli su kako se svi kvalifikacijski turniri za odlazak na Olimpijske igre, koji su se trebali igrati u travnju, odgađaju za lipanj.

"Iako su IHF i domaćini turnira na sastanku održanom u srijedu bili spremni održati natjecanja prema prvotnom rasporedu, najnoviji događaji vezani uz koronavirus COVID-19 poput onih za ograničenje putovanja i odluka pojedinih vlada navelo nas je na promjenu odluke", objavio je IHF.

Organizatori Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu su odlučili prekinuti natjecanje nakon što su dva kvalifikacijska dana odrađena po planu. Do daljnjeg je prolongirano finala koje je trebalo biti u subotu i nedjelju.

"Prema odluci vlade Azerbajdžana o zabrani masovnih okupljanja u zemlji, počevši od sutra, a zbog činjenice da u zemlji ne postoji cjepivo protiv ovog koronavirusa, finala Svjetskog gimnastičkog kupa 14. i 15. ožujka se otkazuju.

Otkazana je i biciklistička utrka koja je trebala krenuti iz Budimpešte, a u Mađarskoj su trebale biti vožene prve tri etape. Organizatori Gira d'Italia, prve od tri biciklističke Grand Tour utrke, su objavili kako su prisiljeni odgoditi natjecanje najboljih biciklista svijeta koje je trebalo biti održano u svibnju.

Nijemci su prekinuli nogometno prvenstvo, a odluka stupa na snagu odmah.

"S obzirom na nove slučajeve infekcije koji su se pojavili danas od kojih su neki izravno povezani s Prvom i Drugom Bundesligom, odlučili smo prekinuti natjecanje. Također, predlažemo da se na sastanku klubova koji će se održati u ponedjeljak donese odluka da se natjecanje ne nastavlja najranije do 2. travnja", objavila je Bundesliga.

Sadržaj se učitava...

Nakon što je otkazana Velika nagrada Australije, vodstvo Formule 1 je odlučilo odgoditi Veliku nagradu Bahreina i Vijetnama.

Sadržaj se učitava...

Kako navode američki mediji, sezona u tamošnjoj profesionalnoj bejzbolskoj ligi MLB-u, koja je trebala početi 26. ožujka, neće startati prije svibnja.

Sadržaj se učitava...