ZENICA Futsaleri Željezničara napadnuti nakon utakmice, dvojica završila u bolnici

Zenica napad futsal Željezničar
Zenicablog

Igrači Futsal kluba 'Željezničar' napadnuti su u Zenici prilikom ulaska u autobus, uoči povratka za Sarajevo od nepoznatih osoba, neslužbeno saznaje Zenicablog. Prema saznanjima sa mjesta događaja, dvije osobe su zadobile ozljede i prebačene u bolnicu. 

Međutim, u Upravi policije MUP-a Zeničko - dobojske županije u 21:30 sati kad ih je Zenicablog kontaktirao, još nisu imali informacija o ovom incidentu. Još nema potvrda ni o karakteru ozljeda. Policija je brzo intervenirala, i u tijeku je potraga za napadačima.

U šestom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) 'Neimari' Zenica bili su domaćini ekipi FK 'Futsal Željezničar' iz Sarajeva, u derbiju polusezone. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni 'Husejin Smajlović' u Zenici u prisustvu pred oko 800 gledatelja. Uvjerljivu i zasluženu pobjedu u ovom derbi meču ostvarila je domaća ekipa MNK 'Neimari'. Konačan rezultat bio je 7:2.

Policija je napravila očevid, a iz Željezničara smatraju navijače domaćeg kluba 'Robijaše' odgovornim za ovaj incident.

"Ne okrivljujemo organizatore meča, 'Neimari' su učinili sve da se osjećamo ugodno. Mi smo i ranije najavili policiji Zeničko-dobojske županije da bismo mogli imati potencijalne probleme i ovo je njihov propust. Ovo je i sramota za 'Robijaše' da napadaju futsal ekipu", poručili su iz Futsal kluba Željezničar u izjavi za Klix.