Veležovi plivači uspješni i 'kod kuće'

Plivači Veleža Sprintko kup 2022
P.K. Velež

Ove subote na bazenu Fakulteta prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru je održan Međunarodni plivački miting 'II Sveučilišni Sprintko Kup 2022'. Na mitingu je sudjelovalo preko 240 plivača iz 14 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je sudjelovao s 13 plivača. To su bili: Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim
Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Hamza Tipura, Sara Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Jakov Marić. Plivači ovog kluba su osvojili dvije medalje i to obje zlatne.

Obje medalje osvojila je sjajna Ajna Talić (2012.) koja je nastavila sa veoma dobrim rezultatima. Ajna je osvojila dvije zlatne medalje i to u disciplinama 25 metara prsno i 25 metara delfin. U disciplinama 25 metara slobodno i 25 metara leđno je bila veoma blizu postolja, ostvarivši dva četvrta mjesta.

Za plivača Jakova Marića ovo natjecanje je bilo prvo u njegovoj karijeri, a na kraju je uspio doći do jako dobrog rezultata i petog
mjesta u utrci na 25 metara prsno. Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena te time nagovijestili dobru završnicu sezone, priopćeno je iz Plivačkog kluba 'Velež'.