Velež se za kraj sezone okitio sa 20 medalja

Plivači Veleža na mitingu Srđan i Maksim u Trebinju
P.K. Velež

U subotu i nedjelju, 16. i 17. srpnja 2022. godine, u Trebinju se održao 17. po redu Međunarodni plivački miting 'Srđan i Maksim 2022' u veoma dobroj organizaciji Plivačkog kluba 'Leotar'. Na mitingu je nastupilo preko 400 natjecatelja iz čak 28 klubova iz Austrije, Crne Gore, Srbije, Rusije, Španjolske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen s 15 plivača, a to su bili: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Džana Žmiro, Sergej Đurić, Mack Peco, Ajnur Talić, Danja Alikalfić, Ajna Talić i Ema Penava. U veoma teškoj konkurenciji plivači 'Veleža' su osvojili 20 medalja, od čega je pet zlatnih, četiri su srebrene i 11 je brončanih, a u ekipnom plasmanu P.K. 'Velež' je zauzeo 12. mjesto.

Jako dobar nastup imao je Timam Ramić (2006.) koji je osvojio četiri medalje – dvije zlatne te po jednu srebrenu i brončanu. Dva prva mjesta ostvario je u prsnim 50 i 100 metarskim disciplinama, drugi je bio na 200 metara mješovito dok je brončanu medalju osvojio u štafetnoj utrci (4×50 metara mješovito).

Danis Alikalfić (2006.) je na ovom mitingu osvojio dvije zlatne i tri brončane medalje. Najbolji je bio u disciplinama 50 i 100 metara leđno dok je brončane medalje osvojio na 200 i 400 metara slobodnim stilom te u štafetnoj 4×50 metara mješovito utrci.

Zlatnu i brončanu medalju osvojio je Nedim Žujo (2006.). Nedim je do plasmana na prvo mjesto došao u disciplini 200 metara mješovito, a brončanu medalju je osvojio u štafetnoj utrci.

Dvije srebrene i jednu brončanu medalju osvojila je sjajna Ajna Talić (2012.). Do drugog mjesta doplivala je na 50 i 100 metara prsno, a treća je završila u disciplini 50 metara delfin.

Ena Maksumić (2006.) je nastavila sa serijom veoma kvalitetnih rezultata te je na ovom mitingu osvojila srebrenu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Četiri brončane medalje je rezime nastupa Adnana Žmire (2006.). Adnan je nastupio u veoma teškoj konkurenciji i u disciplinama koje su bile veoma brojne, ali je uspio četiri puta doći do pobjedničkog postolja. Medalje je osvojio u disciplinama 50 metara slobodno, 50 i 100 metara delfin te u štafetnoj utrci.

Nakon dužeg vremena izbivanja od natjecateljskog plivanja Džana Žmiro (2008.) se snažno vratila otplivavši tri discipline, a na 50 metara prsno je ostvarila plasman na treće mjesto osvojivši brončanu medalju.

Ostali plivači su postigli veoma dobre rezultate i pomjerili granice osobnih rekorda. Jedan dio kluba je ovim mitingom spustio zavjesu na još jednu, izuzetno uspješnu, plivačku sezonu, priopćeno je iz P.K. 'Velež'.