Velež se 'popravio' sa 15 medalja

Plivači Veleža Orka Arena kup
P.K. Velež

Protekle subote, 10. srpnja, na Gradskom bazenu u Mostaru održano je peto natjecanje 'Orka-Arena Cup' kojeg je organizirao Klub vodenih sportova 'Orka' iz Mostara. U konkurenciji 20 klubova iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i preko 360 prijavljenih plivača, Plivački klub 'Velež' je u ekipnom plasmanu zauzeo sedmo mjesto!

'Velež' je predstavljalo 49 plivača: Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Mia Ćorić, Adel Grebović, Bakir Bajgorić, Lejna Zlomušica, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Harun Omanić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Omar Dušić, Timam Ramić, Edim Vuk, Azer Hrnjičić, Anes Sivonjić, Lejna Kreso, Nejla Kreso, Harun Hajdarović, Fatih Agović, Ensar Krhan, Tarik Kadribegović, Džana Žmiro, Daris Ćumurija, Sergej Đurić, Dani Ridvan Bošnjić, Omar Omanić, Benjamin Halilović, Eman Čorbo, Omer Popovac, Lana Zlomušica, Danis Suljić, Adin Maslo, Ajnur Talić, Jan Bošnjak, Harun Salčin, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Fatih Boškailo, Hamza Tipura, Sara Tipura, Abdullah Marić i Emin Begić.

Određenom broju plivača je ovo bilo prvo natjecanje. Uprkos tome, ostavili su veoma dobar dojam i pokazali kvalitet rada u P.K. 'Velež'. Osvojeno je ukupno 15 medalja od kojih je pet zlatnih, šest srebrenih i četiri brončane.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila tri zlatne i jednu brončanu medalju. Najbolja je bila u disciplinama 50 metara slobodno, 50 i 100 metara leđno, dok je treća bila na 50 metara prsno. U zbiru bodova iz četiri discipline Nuspahić je u svojoj kategoriji zauzela prvo mjesto sa 1821 bodom osvojivši pehar i novčanu nagradu!

Plivači Veleža Orka Arena kup

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio jednu zlatnu i tri srebrene medalje. Najbrži je bio na 100 metara leđno, a srebrene medalje je osvojio u disciplinama 50 metara leđno te 50 i 100 metara prsno. U ukupnom zbiru bodova iz četiri discipline ostvario je plasman na peto mjesto!

Tri medalje je osvojio Adel Grebović (2005.) i to zlatnu na 50 metara leđno, srebrenu na 100 metara leđno i brončanu na 50 metara delfin. U ukupnom zbiru bodova iz četiri discipline zauzeo je četvrto mjesto!

Adnan Žmiro (2006.) je osvojio dvije medalje. Drugi je bio u disciplini 50 metara slobodno i treći na 100 metara delfin. Sjajno treće mjesto sa 1742 boda je ostvario u ukupnom zbiru bodova iz četiri discipline. Mia Ćorić (2004.) je osvojila srebrenu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Benjamin Muratović (2003.) je ostvario plasman na pobjedničko postolje i osvojio brončanu medalju na 100 metara delfin te ostvario plasman na peto mjesto u ukupnom zbiru bodova iz četiri discipline. Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena i pokazali da su rad, red i disciplina recept za uspjeh, medalje i dobre rezultate, navedeno je u priopćenju iz 'Veleža'.