Velež na domaćem terenu 'uzeo' sedam medalja

Velež na domaćem terenu 'uzeo' sedam medalja
P.K. Velež

Klub vodenih sportova 'Orka' je ove subote organizirao šesti po redu međunarodni plivački miting pod nazivom 'Orka – Arena Cup 2022' na Gradskom bazenu Mostar. Na mitingu je sudjelovalo više od 340 natjecatelja iz 19 klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu učešće je uzeo i Plivački klub 'Velež' koji je bio predstavljen s 20 natjecatelja. To su bili: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Edim Vuk, Džana Bajgorić, Fatih Agović, Arman Periz, Sergej Đurić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Esad Buzaljko, Abdullah Marić i Jakov Marić. U veoma teškoj konkurenciji plivači 'Veleža' su osvojili sedam medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrene i dvije brončane.

Danis Alikalfić (2006.) je na ovom mitingu osvojio jednu zlatnu, jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Najbolji je bio na 50 metara leđno, plasman na drugo mjesto je ostvario u disciplini 50 metara prsno dok je na 50 metara delfin bio treći. U ukupnom zbiru bodova, Danis je osvojio pehar i proglašen najuspješnijim plivačem u svojoj kategoriji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adnan Žmiro (2006.) je osvojio jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu brončanu medalju. Prvo mjesto je ostvario u disciplini 50 metara delfin dok je srebrene medalje osvojio na 50 metara leđno i slobodnim stilom. Treći je bio u disciplini 50 metara prsno. Pored osvojene četiri medalje, Adnan je ostvario plasman na drugo mjesto u ukupnom zbiru bodova.

Ostali plivači su otplivali jako dobra vremena, a neki od njih su upisali i prvi službeni nastup na natjecanjima. P.K. 'Velež' će sredinom mjeseca srpnja sudjelovati na natjecanju 'Srđan i Maksim' u Trebinju te nakon toga otići na pauzu, priopćeno je iz 'Veleža'.