VELEŽ Mostarski klub se kući vratio bogatiji za 17 medalja

Plivači Veleža u Trebinju
P.K. Velež

U subotu, 17. srpnja, održan je 16. po redu Međunarodni plivački miting 'Srđan i Maksim', u organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba 'Leotar' iz Trebinja. Na mitingu je sudjelovalo 427 natjecatelja.

Plivački klub 'Velež' je sudjelovao sa ekipom od 27 natjecatelja i u konkurenciji 25 klubova iz Crne Gore, Srbije, Rusije, Španjolske te Bosne i Hercegovine zauzeo 11. mjesto u ekipnom poretku! Pritom, osvojeno je 17 medalja, od čega su dvije zlatne, sedam srebrenih i osam brončanih. 

Boje ovog kluba branili su Sarrah Nuspahić, Mia Ćorić, Adel Grebović, Bakir Bajgorić, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Harun Omanić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Omar Dušić, Timam Ramić, Edim Vuk, Džana Bajgorić, Azer Hrnjičić, Harun Hajdarović, Džana Žmiro, Sergej Đurić, Dani Ridvan Bošnjić, Benjamin Halilović, Danis Suljić, Ajnur Talić, Harun Salčin, Eldin Šendro, Danja Alikalfić i Ajna Talić.

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio jednu zlatnu, tri srebrene i jednu brončanu medalju. Najbolji je bio u disciplini 200 metara mješovito, srebrene medalje je osvojio na 200 i 400 metara slobodno te 100 metara prsno dok je brončanu medalju osvojio u štafetnoj utrci na 4×50 metara mješovito.

Adel Grebović (2005.) je osvojio tri medalje. Zlatnu medalju je osvojio u disciplini 50 metara leđno. Drugi je bio u disciplini 100 metara leđno dok je bročanu medalju osvojio u štafetnoj utrci na 4×50 metara mješovito.

Adnan Žmiro (2006.) je ostvario učinak od jednog drugog i dva treća mjesta. U disciplini 50 metara delfin je osvojio srebrenu medalju, dok je dvije brončane medalje osvojio na 100 metara delfin i štafetnoj utrci na 4×50 metara mješovito.

Jednu srebrenu i dvije brončane medalje osvojila je Sarrah Nuspahić (2004.). Druga je bila na 100 metara leđnim stilom, a treća na 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Ena Maksumić (2006.) je osvojila srebrenu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Mia Ćorić (2004.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 200 metara slobodnim stilom. Timam Ramić (2006.) je osvojio jednu bročanu medalju u štafetnoj utrci na 4×50 metara mješovito.

"Ostatak ekipe je otplivao u nivou svojih rezultata, a neki plivači su oborili i nekoliko osobnih rekorda. Za najstariji dio ekipe ubrzo slijedi
pauza nakon koje se vraćamo standardnim terminima i aktivnostima te pripremama za nova natjecanja, nove izazove i nove uspjehe", priopćeno je iz P.K. 'Velež'.