UTRKA U DORTMUNDU Amel Tuka pobijedio i postavio rekord mitinga

Amel Tuka utrka Dortmund
Screenshot

Olimpijski prvaci, prvaci svijeta, prvaci Europe, sudionici su danas održanog Sparkassen Indoor Meeting u njemačkom Dortmundu. Naš Amel Tuka pobjednik je sa najboljim rezultatom mitinga svih vremena, ali i svojim najboljim vremenom sezone 1.47.02 u utrci na 800 metara.

Tuki je u ovoj utrci cilj bio trčati s vremenom ispod 1:48, a na kraju je u tome i uspio te uz pobjedu, nema sumnje da će biti vrlo zadovoljan ostvarenim rezultatom.

Naš atletičar je kroz cilj prošao s vremenom 1.47.02, a to mu ujedno i najbolje vrijeme koje je istrčao ove sezone, koja je doduše još uvijek na početku. Ujedno je i postavio rekord mitinga za pet stotinki, piše Klix.

Amel je najavljen na mitingu kao bivši vicešampion Svjetskog kupa koji je postavio nacionalne rekorde i impresivna vremena kako na otvorenom (1:42,51 min) tako i u dvorani (1:45,95 min).

Olimpijskog finalistu izazivaju ne samo Jamie Webb iz Velike Britanije, koji je zauzeo drugo mjesto na Europskom prvenstvu u dvorani, već i njemački asovi poput trenutnog lidera na trenutnoj njemačkoj listi najboljih, Marvina Heinricha (Eintracht Frankfurt) i svijeta sudionik Kupa i Europskog prvenstva Marc Reuther (Königsteiner LV), koji debitira u sezoni u Dortmundu.