UTEMELJITELJSKA SKUPŠTINA Jedinstvena Blatnica ponovno na sportskoj razglednici u općini Čitluk

Kuglački klub Blatnica
Događajnica

Sinoć je u prostoru kuglane na Krstinama u Međugorju održana utemeljiteljska Skupština Kuglačkog kluba "Blatnica" . Prije početka sjednice intonirana je himna uz prezentaciju klupskog grba i obilježja kluba. Naime skupina zaljubljenika u sport posebno kuglanje iz Blatnice koji su već dulje vrijeme službeno kuglači kluba iz Mostara i Čitluka su odlučili da formiraju novu sportsku udrugu-klub KK "Blatnica. 

Skupština je protekla sukladno utvrđenom protokolu-dnevnom redu za nove udruge-klubove. Upisani članovi kluba su ujedno i članovi Skupštine koji su izabrali članove upravnog tijela kluba. Tako je za predsjednika Upravnog odbora i kluba izabran dugogodišnji kuglač i sportski dužnosnik Miljenko Sabljić, za potpredsjednika je izabran Boro Vučić te članovi Goran Sušac, Damir Barbarić i Zdravko Smoljan. 

Oni su ujedno utemeljitelji kluba uz još Nikola Tolj, Mario Bevanda, Davor Gagro i Damir Lesko. Upravni odbor je nakon sjednice Skupštine izabrao Nikolu Tolja za tajnika kluba. Nakon službenog dijela i protokola čestitanja svim članovima kluba priređeno je i druženje uz svečanu večeru za veliki broj prijatelja, gostiju iz cijelog Brotnja posebno  Blatnice. 

Inače klub će nakon postupka registriranja kod nadležnog ministarstva HNŽ pokrenuti postupak učlanjenja u KS FBiH kako bi mogli od jeseni nastupati  u Prvoj kuglačkoj ligi FBiH.  

Na kraju se moramo osvrnuti na naslov koji ima svoju simboliku što nam je posebno protumačio dugogodišnji sportski djelatnik i dužnosnik Milorad Prusina 

"Čestitam "pravoj i viđenoj momačkoj klapi" kuglača iz Blatnice koji su se odvažili na ovaj potez utemeljenja nove sportske udruge kluba KK Blatnica. Ovo je inače druga sportska udruga-klub  u povijesti  iz MZ Blatnice. Prvi je bio Nogometni klub "Boksit" Blatnica daleke 1958/59. godine koji je na neki način bio preteča NK Brotnja iz Čitluka (1960.g.) Inače klub je djelovao sve do kraja 80-tih godina prošlog stoljeća igrajući utakmice na domaćem terenu u Blatnici. I evo sportska tradicija MZ Blatnica se tako ponovo nastavlja", rekao je Prusina za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.