USPJEH U TREBINJU Natjecatelji Zrinjskog bogatiji za devet medalja

SPK Zrinjski na Trebišnjica kupu u Trebinju
SPK Zrinjski

Plivačice i plivači Sveučilišnog plivačkog kluba (SPK) 'Zrinjski' nastupili su u subotu 24. lipnja, na 1. međunarodnom plivačkom mitingu 'Kup Trebišnjice 2023.'

Organizator natjecanja je KVS 'Leotar' iz Trebinja, a održalo se na zatvorenom olimpijskom bazenu SRC 'Banje' (50 m). Natjecanje je organizirano prema pravilima FINA-e, a sukladno pravilima Plivačkog saveza RS i Plivačkog saveza BiH. Nastupilo je 437 natjecatelja iz 29 klubova iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Rusije. 

SPK 'Zrinjski' predstavilo je 15 natjecatelja (osam plivača i sedam plivačica), a to su Noa Šarić, Marko Ćavar, Marko Jurešić, Viktor Jurešić, Petar Crnjak, Niko Filipović, Matej Arapović, Petar Pavlović, Nola Bilušić, Ivna Delić, Leona Dodik, Inga Dodik, Laura Ćavar, Marija Ćavar i Matea Pavlović. 

U pratnji su bili treneri Marinko Ferenc i Luka Bilać. Osvojili su ukupno devet medalja (četiri zlata, četiri srebra, jedna bronca), a najuspješniji u svojim kategorijama su bili:
Noa Šarić - tri zlatne medalje (100 m slobodno, 50 m slobodno, 50 m delfin);
Petar Crnjak - zlatna medalja (50 slobodno), dvije srebrene medalje (50 m leđno, 50 m prsno);
Viktor Jurešić - srebrena medalja (50 m leđno);
Nola Bilušić - srebrena medalja (50 m delfin);
Marko Jurešić - brončana medalja (100 m leđno).

Noa Šarić je uz tri zlatne medalje osvojio i 1. mjesto po ukupnom broju bodova u svojoj kategoriji, čime je potvrdio da se radi o mladom perspektivnom plivaču čije vrijeme tek dolazi.

Iz kluba upućuju čestitke svima na odličnim rezultatima, kao i organizatorima natjecanja! Oni nastavljaju s treninzima jer ih očekuju novi izazovi i natjecanja do polovice srpnja, nakon čega slijedi zasluženi odmor i priprema za novu sezonu u rujnu, navedeno je iz tog kluba.