Umro je legendarni Dragutin Šurbek

Dragutin Šurbek
... hrvatskog stolnog tenisa osvojivši 36 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Detalji posljednjeg ispraćaja bit će objavljeni naknadno.

Dragutin Šurbek rođen je 8. kolovoza 1946. u Zagrebu na Trnju. Stolnotenisač koji se uzdigao svojim igračkim kvalitetama, rezultatima, pojavom i ličnošću u besmrtne zvijezde hrvatskog sporta. Šurba je obogatio i oplemenio stolnotenisku igru. Posjedovao je neutaženi apetit za vježbanjem i usavršavanjem, trenirao je svaki dan. Mnogo, vrlo mnogo. Nitko Dragutina nije mogao otrgnuti od reketa. I danas nakon izvanredno dugog aktivnog bavljenja sportom, takvu ljubav i upornost nitko do njega nije pokazao ni ostvario. Probijao se bruseći svoj prirodni dar - znojem. Fanatično je radio na svom sportskom usavršavanju. Bio je opsjednut stolnim tenisom, ali srećom nije živio u oblacima, piše u dirljivom opraštaju Hrvatskog teniskog saveza od svog ambasadora.

Počeo je igrati pingić u osnovnoj školi, pa onda na Ribnjaku, da bi nastavio u klubu Poštar. Godine 1964. postao je reprezentativac i malo iza toga završio je u najjačem zagrebačkom klubu Zagrebu, koji je kasnije promijenio ime u GSTK Vjesnik Zagreb. I to je bilo najbolje i najbogatije Šurbekovo razdoblje, navodi HRT.

Za stolom impulzivni napadač koji je lomio kičmu svojim suparnicima, prvenstveno snagom , ali i preciznošću. Imao je savršeni tajming, loptica je zapravo eksplodirala na licu njegovog reketa. Intenzivni stolnotenisač s mnogo finesa u igri. Njegovo najjače oružje bio je topspin forhend i potom završni smeč. U brzoj izmjeni udaraca uspijevala mu je beskrajna paleta spinova, od topspina do sajdspina. Svu snagu čitavog tijela unosio je u udarac. Rijetko mu se događalo da promaši zicer. Šurbek je vrlo brzo shvatio i uvijek ponavljao - samo vrhunska fizička pripremljenost donosi i vrhunske rezultate.