FOTO  U sramotno "češkom" Poreču pokleknuo i Čilić

Nakon prvog dana susreta polufinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Češke u Poreču rezultat je 2:0 za goste.

Naime, nakon što je u prvom meču Radek Štepanek je nakon pet sati i 58 minuta igre pobijedio Ivu Karlovića, potom je Tomaš Berdych također nakon pet setova i ukupno tri sata i 48 minute igre pobijedio Marina Čilića 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3.

I u ovom se susretu ponovila sramotna slika iz prvog meča. Naime, češki su navijači potpuno zasjenili hrvatske, porečkom dvoranom Žatikom samo se orilo skandiranje gostujućih navijača. Sramotno za navijače iz Poreča, sramotno za organizatora ovog Davis Cup susreta, Hrvatski teniski savez, ali i grad Poreč, koji nije zaslužio polufinale ovog prestižnog natjecanja.

Prvi hrvatski reket u ovakvoj je bijednoj atmosferi očajno otvorio susret izgubivši prva dva seta, oba rezultatom 3:6. Čilić je tek u trećem setu počeo igrati i vratio se u meč dobivši set rezultatom 6:3. Čilićevo "buđenje" nastavljeno je i u četvrtom setu u kojem je vrlo brzo došao do breaka, međutim Berdych je kod rezultata 3:2 vratio izgubljeni servis.

Ipak, hrvatski tenisač je kod 4:4 još jednom oduzeo suparnički servis, a potom odservirao za set. U petom setu Berdych je pronašao igru iz prva dva seta i s jednim oduzetim servisom odlučio meč gurnuvši Čehe korak do finala.

U subotu je na rasporedu susret parova, a trebali bi igrati Roko Karanušić i Lovro Zovko protiv češke kombinacije Lukas Dlouhy i Jan Hajek. Međutim, može se dogoditi da hrvatski izbornik Goran Prpić na teren pošalje najbolje i igrače, Karlovića i Čilića.

 

dalmacijanews.com