U Mostaru održan 12. božićni kup

ŠPK Zrinjski 'božićni kup'

Protekli vikend, 16. i 17. prosinca 2023., na bazenu FPMOZ-a u Mostaru održan je 12. Božićni kup, tradicionalno plivačko natjecanje koje organizira Sveučilišni plivački klub Zrinjski. Suorganizatori natjecanjanja bili su Grad Mostar, Sportski savez Grada Mostara i Sveučilište u Mostaru. Prvi dan bio je rezerviran za međuklupsko natjecanje 16 klubova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Svoje plivačke snage odmjerilo je 260 plivača i plivačica od kojih su najbolji za svoje rezultate nagrađeni medaljama, peharima i novčanim nagradama. 

Uvodni svečani defile predstavljanja klubova sudionika kupa uveličale su Mostarske mažoretkinje. Dan pun dobre atmosfere i sportskog duha protekao je vrlo uspješno. Za klub domaćina, SPK Zrinjski, nastupilo je najviše natjecatelja, njih čak 55, a osvojili su ukupno 26 medalja i Zrinjskom osigurali treće mjesto u poretku klubova. 
Medalje su osvojili:
Ivan Ivanković: zlato x 3 (100 m slobodno, 400 m slobodno i 100 m delfin);
Noa Šarić: zlato x 3 (100 m slobodno, 100 m delfin, 200 m mješovito);
Viktor Jurešić: zlato (100 m leđno), srebro (100 m slobodno), bronca (400 m slobodno);
Bruno Pranjić: zlato (200 m mješovito), bronca x 2 (100 m slobodno, 100 m prsno);
Luka Bašić: zlato (100 m leđno), bronca (100 m slobodno);
Ante Talić: zlato (400 m slobodno);
Filip Miloš: srebro (400 m slobodno), bronca (100 m prsno);
Nola Bilušić: srebro (100 m slobodno), bronca (100 m leđno);
Luka Barbarić: srebro (100 m slobodno);
Leona Dodik: srebro (100 m prsno);
Marija Ćavar: srebro (100 m leđno);
Marko Ćavar: bronca x 2 (100 m leđno, 200 m mješovito);
Anđela Talić: bronca (200 m mješovito);
Ivano Drmać: bronca (100 m prsno).

Ivan Ivanković i Noa Šarić posebno su zablistali i isplivali fantastične rezultate koji su ih još jednom doveli do titula plivača kupa po kategorijama te pripadajućih pehara. Osim pehara, Ivankoviću je ove godine pripala novčana nagrada za najbolji isplivani pojedinačni rezultat po FINA bodovima.

Iz kluba zahvaljuju svim sportskim prijateljima koji su se rado i u velikom broju odazvali na poziv, a nastupili su: Aqua Sarajevo, Aquafit Sarajevo, Borac Banja Luka, Bosna Sarajevo, KVS Leotar Trebinje, Leotar Trebinje, Nikšić iz Nikšića, Novi Grad Sarajevo, Olimp Banja Luka, Orka Mostar, Sharks Sarajevo, Spid Sarajevo, Sport Time Sarajevo, Sprint Tuzla, Velež Mostar te domaćin Zrinjski Mostar.

Drugi dan kupa bio je rezerviran za klupsko natjecanje gdje su svoje plivačko umijeće mogli pokazati svi, pa i oni najmlađi. Održano je skupno fotografiranje, zatim natjecanje i, uvijek zabavna, klupska štafeta te naposljetku domjenak i ugodno druženje svih članova i prijatelja kluba.

"Kroz godine predanog truda i rada svih plivača, stručnog trenerskog kadra te članova Uprave, s ponosom možemo reći kako smo ovo natjecanje gradili i usavršavali uvijek iznova nastojeći podići ljestvicu kvalitete na višu razinu u sportskom i organizacijskom smislu. Ove smo godine posebno ponosni na rekordni odziv klubova sudionika, ali i donatora koji su prepoznali važnost podrške ovakvom sportskom događaju te bili dijelom ove lijepe plivačke priče", kazali su iz ŠPK Zrinjski.