FOTO  U Mostaru od 14-16.6.2019.godine, održan je jak međunarodni turnir u backgammonu „Mostar open 2019“

tk zrinjski
Treba naglasit da se ovaj turnir prethodne dvije godine igrao u Neumu i od ove godine je prebačen u Mostar . Na ovom jakom turniru učešće je uzelo 40 igrača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predsjednik Tk Zrinjski Draženko Vučina je igračima zaželio dobrodošlicu , dobro druženje i puno sreće u igri .Turnir su svečano otvorili Vedran Ugljen ispred sportskos saveza grada Mostara i Abaz Omeragić ispred tavla saveza BiH .Turnir se igrao u hotelu Amicus u Zaliku . Prvog dana turnira u petak odigran je jack pot kojeg je osvojio Sarajlija Emir Begić .
Glavni turnir „Mostar Open 2019" počeo je subotu u 11 sati .
Organizator turnira TK „Zrinjski" je za prva četiri igrača osigurao novčane nagrade i pehare . Prvo mjesto je osvojio Omer Dervišbegović Tk Jablanica . Drugo mjesto je pripalo Mostarcu Damiru Batlak iz Tk Stari grad koji je u finalnom meču bio dostojan protivnik Dervišbegoviću .Treće i četvrto mjesto su podijelili Rusmir Jamaković Tk Jablanica i Tomislav Zalar Tk Zrinjski Mostar
Pored glavnog turnira odigran je utješni turnir kojeg osvojio mladi Mostarac Alem Zajmović . Marin Marić ispred TK Zrinjskog čestitao je nagrađenim i zahvalio se svim igračima na učešću Mostar backgammon open , kao i na sportskom druženju i fair play igri. Na kraju se predsjednik Tk Zrinjski Draženko Vučina zahvalio hotelu Amicus na ustupljenom prostoru i logističkoj podršci .