Tuka s ozljedom u finalu OI završio na 6. mjestu: I bez noge bih završio utrku

Tuka s ozljedom u finalu OI završio na 6. mjestu: I bez noge bih završio utrku

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon osvajanja šestog mjesta u utrci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju izjavio je da se 'potajno nadao' da može do medalje, ali da nije nezadovoljan rezultatom s obzirom na to da je u Tokio došao ozlijeđen.

Ispunio je cilj, kako kaže, plasmanom u finale.

"Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sebe, svoju obitelj i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se nije, nažalost dogodilo. Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao ozlijeđen, nakon mitinga u Londonu, gdje sam doživio ozljedu stopala, ne smijem i nisam razočaran šestim mjestom. Sretan sam sto sam uopće nastupio i još sretniji što sam izborio finale. 

Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i što moj trener kaže, svi smo mogli osvojiti medalju! Šest-sedam atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da ce Rotich biti zlatni, a na kraju je bio Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva utrka", priopćio je Tuka u  pismenom obraćanju bh. medijima.

Kada je u pitanju ozljeda, dobio je udarac u drugoj krivini u kvadriceps.

"Svi smo bili u gužvi i taj udarac mi je odmogao i izgubio sam korak! Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo utrka je ispred mene. Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! 

Kroz mene teče krv bosanska i nikad me nitko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge samo da završim utrku i ponosno prođem kroz cilj", naglasio je bh. atletičar. Zahvalio je svima na porukama podrške koje mu, kako kaže, mnogo znače i daju snagu da iz svakog iskušenja izađe još jači.