Troskokašica Zrinjskog Ana Dorotea Markić juniorska prvakinja države

Troskokašica Zrinjskog Ana Dorotea Markić juniorska prvakinja države
APK Zrinjski

Na atletskom stadionu AK Sarajeva u Sarajevu ovog vikenda održano je Pojedinačno atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore/ke. Na državnom natjecanju nastupili su svi klubovi iz cijele BiH sa velikim brojem mladih atletičara u svim atletskim disciplinama.

Prošlogodišnja višestruka državna prvakinja u disciplini troskok Ana Dorotea Markić nastupajući za HAK Zrinjski odličnom izvedbom skokova uvjerljivo je pobijedila konkurenciju i popela se na najveći tron, postavši državnom prvakinjom Bosne i Hercegovine i još jednom pokazavši da je nenadmašiva u ovoj disciplini .

Ana Dorotea Markić kao mlađa juniorka nastupila je u starijoj uzrasnoj kategoriji juniorki što nije predstavljalo problem da se i u ovoj konkurenciji okiti zlatom, a sjajnije od zlata je ostvareni rezultat ove nadasve talentirane atletičarke koja je na ovom natjecanju doskočila do 11m i 67 cm koji je za njen uzrast fantastičan rezultat, a ujedno i njen novi osobni rekord duži za 54 cm od posljednjeg ostvarenog na Dvoranskom državnom prvenstvu u mjesecu veljači ove godine (11.13m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna atletičarka Zrinjskog ujedno je i reprezentativka Bosne i Hercegovine  i u 8. mjesecu ove godine očekuje Balkansko prvenstvo za mlađe juniore/ke gdje će zasigurno ostvariti dobre rezultate.

Sljedeće natjecanje ovu atletičarku očekuje već idući vikend u Zenici na Pojedinačnom državnom prvenstvu BiH u konkurenciji seniora/ki, gdje je ova mlada atletičarka u toj konkurenciji prošle sezone postala viceprvakinjom države u disciplini troskok.