TRENER MNK BROTNJO KRISTIJAN VUČIĆ "Uprava je bila aktivna u prijelaznom roku, dobili smo još jedno pojačanje"

FC Mostar Stari Grad Brotnjo
Hercegovina.info

Točno sedam dana je ostalo do nove sezone Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Novost je ta da ćemo od ove godine u društvu najboljih gledati Željezničar i Borac, dok je Salines napravio fuziju s klubom iz Zenice MNK Neimari, pa će se klub zvati Salines Neimari. S druge strane Premijer ligu su napustili Doboj i Konjic.

MNK Brotnjo prošle sezone upravo je izbacio Doboj iz društva najboljih te sačuvao svoj premijerligaški status. Momčad iz Čitluka uoči nove sezone doživjela je brojne promjene.

Igrači Kristijana Vučića u završnim su pripremama za prvo kolo u kojem im sljedećeg vikenda u Čitluk stiže Sloboda Kompred iz Tuzle.

"Pripreme idu po planu. Prva dva tjedna radili smo na pripremi ekipe sa kondicijskim trenerima Martinom Ivankovićem i Frankom Gugićem, u međuvremenu smo odigrali i tri prijateljske utakmice gdje smo pobijedili MNK Hercegovinu i KMF Nevesinje, dok smo uz izostanak par prvotimaca dozivjeli neugodan poraz protiv MNK Čapljina", kaže Vučić za Hercegovina.info.

Puno je novih igrača u njegovom kadru.

"Ovo ljeto napustili su nas Darko Ivanković, Darko Raguž i Ivan Ivanković kojima bih se zahvalio ovim putem na svemu. Ante Ivanković i Mateo Topić nastavili su svoje školovanje izvan granica BiH i također su nas napustili. Uprava je bila aktivna te doveli su nekoliko pojačanja, u ekipu se vraćeni iskusni Vedran Marić, Luka Pehar i vratar Josip Ivanković. Iz MNK Hercegovina došla su nam još tri pojačanja Zvonimir Vukoja, Antonio Kvesić i naše najnovije pojačanje Vinko Palac. Trenažnom procesu priključeni su i Tomislav Grbešić i Robert Ćuže".

FC Mostar Stari Grad Brotnjo

Darko Ivanković prešao je u Vrgorac

Vučić je momčadi priključio i nekoliko juniora.

"Tako je, Zdravko Prusina, Josip Šarac, Mario Odak i vratar Andrej Barbarić prikljuceni su i već su dobili minute u pipremnim utakmicama i odlično ih iskoristili. Na njima je da se nametnu na trenizima i pokažu kvalitetu koju pokazuju i u juniorskoj ligi", naglašava.

Prošla sezona nije bila zadovoljavajuća.

"Gledajući tablicu ostali smo “kratki” za par bodova od doigravanja za prvaka. Ne treba tražiti posebne razloge ali mislim da su nas ozljede u nekim ključnim utakmicama poremetile u zadanim ciljevima".

FC Mostar Stari Grad Brotnjo

Marko Vučić i Petar Miličević velike su Vučićeve uzdanice

Kada je riječ o sezni koja je pred vratima Vučić kaže: 

"Cilj kluba je stabilizacija. Posljednje dvije sezone su bile turbulentne na svim poljima, ali zahvaljujući ljudima u i oko kluba, Brotnjo je ostalo tamo gdje pripada. Ove godine mozemo očekivati borbu za svaki bod kao i do sada, što publika u Čitluku zna cijeniti".

Trener Čitlučana ističe kako očekuje snažniju ligu.

"Po meni, ove godine će liga biti nikad neizvijesnija. Imamo KMF Radnik, MNK Hercegovina i FC Mostar Stari Grad koji odskaču kvalitetom od ostalih, dok je ostatak lige izjednačen i možemo očekivati puno iznenađenja kroz sezonu", zaključio je Vučić.

Raspored 1. kola Premijer futsal lige BiH izgleda ovako:

  • Željezničar - GFC Sarajevo
  • Brotnjo - Sloboda Kompred
  • Borac - Hercegovina
  • Sloga - Mostzar Stari Grad
  • Salines Neimari - Radnik

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.