TREBIŠNJICA KUP Velež se izborio za 11 medalja

Plivači Veleža na Trebišnjica kupu u Trebinju
P.K. Velež

U odličnoj organizaciji Kluba vodenih sportova 'Leotar' u subotu, 24. lipnja 2023. godine, je održan prvi međunarodni plivački miting pod nazivom 'Trebišnjica Cup 2023' u Trebinju. Miting je privukao veliki broj natjecatelja, čak 431 i to iz 28 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Srbije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo 20 natjecatelja: Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Arman Periz, Sara Babić, Sergej Đurić, Ajnur Talić, Danis Kadrić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić, Amila Crnalić, Hamza Tipura i Abdullah Marić. Ukupno su osvojili 11 medalja, od čega su dvije zlatne, šest je srebrenih i tri su brončane.

Danis Alikalfić (2006.) je imao jako dobar nastup. Plivao je tri discipline i u sve tri osvojio medalje. Dvije zlatne medalje je osvojio u disciplinama 50 i 100 metara leđno dok je na 200 metara mješovito bio drugi.

Ajna Talić (2012.) se odlično vratila nakon dužeg odsustva s treninga. U Trebinju je plivala tri discipline i osvojila tri medalje, a sve tri su srebrene. Medalje je osvojila u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 50 metara delfin.

Fatih Boškailo (2011.) je nastavio sa jako dobrim rezultatima te se okitio srebrenom medaljom u disciplini 100 metara prsno. Timam Ramić (2006.) je uprkos odsustvu s treninga odlično odradio cijelo natjecanje. U disciplini 100 metara prsno je ostvario plasman na pobjedničko postolje osvojivši srebrenu medalju.

Džana Bajgorić (2007.) je u svoje vitrine dodala brončanu medalju osvojenu u disciplini 100 metara leđno. Ena Maksumić (2006.) je imala veoma dobar nastup i osvojila je jednu medalju. Treća je bila na 100 metara prsno. Nedim Žujo (2006.) je s veoma dobrim rezultatom došao treći na 100 metara slobodnim stilom i osvojio brončanu medalju.

Iako se polako približava kraj natjecateljske sezone, rezultati plivača 'Veleža' su na zavidnom nivou, evidentan je nastavak napretka i ostvaren je veliki broj osobnih rekorda. Veoma brzo dolaze nova natjecanja pa će nastaviti s radom, navodi se u priopćenju tog kluba.