FOTO  Tomislavgrad Open 2013 - 1.Međunarodno natjecanje u bodybuildingu i fitnessu

Po izjavi koju je za Fenu dao jedan od organizatora ovog natjecanja, v.d. ravnatelj Gradske sportske dvorane Josip Kovačević , natjecanje u Tomislavgradu će imati međunarodni karakter, u kojem će sportaši pokazati svoje vještine i mogućnosti u fitness-u i svoja dostignuća u oblikovanju ljudskoga tijela.

"Cilj organizacije ovoga natjecanja je promocija Tomislavgrada kao mjesta za održavanje priprema za razne sportove, osim toga želja nam je da što više uključimo ljude u aktivno bavljenje sportom i rekreacijom kao osnovom za zdravo tijelo i zdrav način života", kazao je Kovačević.

Predsjednik nadzornog odbora Body fitness kluba Adonis, Adis Zahirović je istakao kako je Tomislavgrad Open osmišljen kao međunarodno natjecanje u kategorijama,koje će pored natjecateljskog dijela imati i prezentacijski dio u kojem će nastupiti državni višestruki prvak Mirsad Terzo, a posebno će biti atraktivan nastup svjetske juniorske prvakinje u bodybuildingu Sane Muslić, koja će se prvi put predstaviti na ovim prostorima.

"Svoj dolazak su najavili brojni klubovi iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a svoj dolazak je potvrdio i Saša Drašković, zasigurno jedan od boljih natjecatelja u bodybuildingu", kazao je Zahirović.

Istaknuto je kako su već objavljene i službene kategorije bodybuilding i fitness natjecanja "Tomislavgrad Open 2013", koje će se odvijati isključivo po pravilima IFBB federacije.

Kategorije:
1. Junior bodybuilding men up to and incl 75 kg
2. Junior bodybuilding men over 75kg
3. Athletic Fitness - men only
4. Bodybuilding classic men up to and incl. 180cm
5. Bodybuilding classic men over 180cm
6. Bodyfitness OPEN
7. Bikini fitness model OPEN
8. Bodybuilding men up to and incl. 80kg
9. Bodybuilding men up to and incl. 90kg
10. Bodybuilding men up to and incl. 100kg
11. Bodybuilding men over 100kg
12. Absolute winner