TENISKI KLASIK U MELBOURNEU Marin Čilić u egzibicijskom meču svladao Andyja Murraya

Marin Čilić
Arhiva

Još nas samo nekoliko dana dijeli od početka novog izdanja Australian Opena, u tijeku su kvalifikacijski mečevi, a uskoro će biti obavljen i ždrijeb glavnog dijela turnira. Dotad se najbolji svjetski tenisači pripremaju diljem te zemlje te na Novom Zelandu, a već godinama je praktički tradicionalan postao egzibicijski turnir u Kooyongu, jednom od predgrađa Melbournea.

Tamo su jutros po hrvatskom vremenu snage odmjerila dva vrlo iskusna, ali i u zadnje vrijeme podosta ozlijeđena veterana, prenosi Telesport.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marin Čilić je, naime, za 100 minuta igre s 2-0 u setovima svladao Andyja Murrayja te tako upisao prvu pobjedu nakon više od godinu dana, iako ova nije u službenom natjecanju i neće se bodovati za ATP ljestvicu. Po gemovima je rezultat bio 6-3, 7-5, odnosno Čiliću je za trijumf bio dovoljan po jedan break u svakom od setova. U prvom setu je do toga stigao u šestom gemu, dok je druga dionica bila nešto izjednačenija te je odluka pala tek u 12. gemu. Čini se kako je ovaj hrvatski tenisač već iza sebe ostavio prošlotjedni posrtaj u povratničkom meču protiv Jan-Lennarda Struffa, kad je ispao nakon čak devet meč lopti.