SVJETSKO PRVENSTVO Amina Kajtaz ostala bez polufinala

SVJETSKO PRVENSTVO Amina Kajtaz ostala bez polufinala
scsport.ba

Hrvatski predstavnici na Svjetskom prvenstvu u plivanju u 25-metarskim bazenima u Melbourneu Amina Kajtaz i Nikola Miljenić ostali su nadomak plasmana u polufinale discipline 100 metara leptir, Kajtaz je u kvalifikacijama ostvarila 18. vrijeme kod plivačica, a Miljenić 20. kod plivača.

Kajtaz je u kvalifikacijama postavila novi hrvatski rekord u ovoj disciplini s vremenom od 57.88 sekundi, što je za 10 stotinki brže od njezinog dosadašnjeg najboljeg rezultata, no za plasman u polufinale trebalo je plivati barem još četiri stotinke brže. 

Naime, Australka Brittany Castelluzzo i Finkinja Laura Lahtinen podijelile su 16. mjesto sa po 57.85, pa su kasnije rasplivavale za posljednje mjesto koje vodi u polufinale, piše Hina. Najbrža u kvalifikacijama bila je Šveđanka Louise Hansson sa 55.74.

Miljenić je u kvalifikacijama plivao 51.16, što je za pola sekunde brže od njegova najboljeg ovogodišnjeg rezultata, ali i 93 stotinke sporije od hrvatskog rekorda kojega je postavio prošle godine. Polufinale mu je izmaklo za 52 stotinke jer je 16. mjesto zauzeo Kazahstanac Adilbek Musin sa 50.64, dok je najbrži u kvalifikacijama bio Švicarac Noe Ponti sa 48.81.