STK Mostar najbolja sportska ekipa u Bosni i Hercegovini

stk mostar
... ponovnog pokretanja kluba 1999. godine. Uz pomoć gradskih vlasti, posebice pomoći gradonačelnika gosp. Ljube Bešlića, 2008. godine klub je počeo sa radom u novoizgrađenoj namjenskoj dvorani predviđenoj samo za stolni tenis. U novim prostorijama napokon smo dobili mogućnost organizacije turnira za mlade, rekreativace i profesionalace svih uzrasta u predviđenim sportskim uvjetima te mogućnost da se svi uključe u ovaj lijepi sport, poručili su iz kluba, piše portal Pogled.ba.

Na ovogodišnjem izboru za najbolje sportaše Bosne i Hercegovine, koji se tradicionalno održalo u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Stolnoteniski klub Mostar je po treći put u posljednjih pet godina proglašen za najbolju seniorku ekipu u Bosni i Hercegovini.

Točnije, taj naslov podijelio je s košarkaškim klubom Igokeom, no činjenica da je Stolnoteniski klub Mostar proglašen najuspješnijim kolektivom u državi prema izboru svih sportskih saveza u Bosni i Hercegovini, ovom priznanju daje dodatnu težinu.

Stolnoteniski klub Mostar broji oko 100 djece svih uzrasta, te preko 100 rekreativaca. Sve je dobro organizirano uz pomoć naših članovgdje se treninzi za djecu odvijaju redovno tj. svaki radni dan u periodu od 09:00 - 10:00 h, te od 16:30 do 17:30 h (zavisno koja su smjena u školi), a termini za rekreatvice su predviđeni svaki radni dan u periodu od 17:30 - 20:30 sati.

Rezultat toga jeste da STK Mostar ove godine ima četiri ekipe koje se natječu po ligama Bosne i Hecegovine. Uz naš prvi tim koji je osvojio JESENSKU TITULU za sezonu 2017/2018 tj. prvi dio prvenstva odradio bez greške i završio ga sa skorom od 9 pobjeda i niti jednog poraza, postoje i još dvije muške ekipe koje se natječu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine, te Prvoj ligi Federacije BiH. Uz naše dečke, tu su i naše cure se također natječu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iz kluba poručuju: "Kao najveće bogatstvo našeg kluba jeste to da u ove 3 lige igraju isključivo naša djeca, pa čak i u prvom sastavu za Premijer ligu igramo sa većinom naših igrača, a i naš trener je izdanak naše škole stolnog tenisa."

Najviše se ponosimo rezultatima u mlađim dobnim kategorijama, gdje smo u svim kategorijama, (od najmlađih kadeta, mlađih kadeta, preko kadeta, juniora, seniora) postali i ekipni i pojedinačni prvaci Bosne i Hercegovine, te gdje skoro u svim kategorijama imamo REPREZENTATIVCE DRŽAVE. I naravno sa četiri duple krune u posljednjih pet godina:

Prvaci Bosne i Hercegovine (2013, 2014, 2015 i 2017.)
Pobjednici Kupa Bosne i Hercegovine (2013, 2014, 2015 i 2017.)

Sve su to pravilno i iskreno prepoznale sve naše sportske kolege iz svih sportova u Bosni i Hercegovini, udruženi u sportske saveze i proglasili nas najboljom sportskom ekipom u Bosni i Hercegovini za 2017-u godinu.

"Jako sam ponosan na ubjedljivo najuspiješniji sportski klub na ovim prostorima, prvenstveno na našu djecu, na duh koji vlada u klubu, čestitam i treneru na osvajanju titule jesenjskog prvaka, zahvaljujem se roditeljima naše djece bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, te svim ljudima koji pomažu našem klubu," rekao je predsjednik kluba gosp. Dragan Palameta.

Dragutin Šurbek junior: "Svugdje sam igrao, ali ovakav duh i druženje ne posjeduje niti jedan klub u okruženju a i šire."

"Naš plan za nastavank sezone jeste da nastavimo sustavni rad prije svega sa djecom jer djeca i mladi su budućnost kluba, te naravno da pokušamo obraniti naslov prvaka Bosne i Hercegovine i pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine koji će se održati u nas u Mostaru 07.04." poručio je trener kluba Toni Vranjić.