STK 'HT ERONET' Mostar: Sa novim sponzorom do 5. titule

stolni tenis

... državi nego i u cijeloj regiji. Najuspješnija sportska ekipa na ovim prostorima se napokon spojila sa najuspješnijom tvrtkom na ovim prostorima. Očekujemo u idućem periodu još bolje, vrhunske rezultate.

Hvala upravi ovog cijenjenog poduzeća što su prepoznali u nama partnera kroz ovaj lijepi sport a mi ćemo se potruditi da i ove godine ostvarimo zacrtani cilj a to je osvajanje duple krune (Kup i titula državnih prvaka Bosne i Hercegovine) koja bi bila 5. u posljednjih 6. godina i nadamo se dugogodišnjoj suradnji sa ovim cijenjenim gigantom.

Slavimo u ovom mjesecu i Deset godina od ponovnog pokretanja kluba, gdje smo službeno 3. puta u posljednjih 6 godina postali i NAJBOLJA EKIPA u Bosni i Hercegovini, a samim tim i u našoj regiji. Tim više bi nam značila dupla kruna odnosno 10 titula da je donesemo u grad Mostar.

Nakon ovakvih lijepih vijesti još ljepši vikend su upotpunili igrači STK "HT ERONET" Mostara koji su u prepunoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku u subotu odigrali dvomeč predzadnjeg kola muške Premijer lige BiH, gdje su stolnotenisači STK "HT ERONET" Mostara nadigrali dvije Sarajevske ekipe, te tako nastavili pobjedonosni niz i teoretski prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva.

Krenimo redom:

Prvi meč su domaćini otvorili pobjedom nad višestrukim prvacima BiH STK Vogošćom rezultatom 4:2, dok je nakon toga rutinski pobjeđena ekipa STK Ormanja 4:1. Ove dvije pobjede imaju na još više na težini jer smo nastupili bez našeg najboljeg igrača Dragutina Šurbeka juniora tj. 3 od 4 igrača proizvod domaće škole stolnog tenisa (Luka Matković, Marko Vučjak, Toni Vranjić koji je ujedno i trener i igrač uz iskusnog Adnana Šehića). Uz ovakve briljantne rezultate koračamo prema novoj 5.tituli.

Drugi tim STK "HT ERONET" Mostara u sastavu Nikola Jurić, Sandro Soldo, Stjepan Palameta, Željko Mandić i Marko Šarić trener/igrač su na 5.turnusu koji se održao u Doboj Istoku ostvarili 2 poraza i 1 pobjedu, te tako i teoretski prije zadnjeg turnusa osigurali opstanak u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine što je i bio cilj.

Treći tim STK "HT ERONET" Mostara je u našoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku ostvario 3 pobjede i 1 poraz u nalaze se na sjajnom 3.mjestu Lige FBiH.

I na kraju naše cure koje se također takmiče u Premijer ligi BiH u sastavu: Iva Knezović, Leonarda Pušić i Maja Vranjić koja je i trener i igračsu izgubile u Tuzli od STK "Kreka-Edelex" rezultatom 4-1, piše na FB stranici ovoga kluba.