STK 'Brotnjo' jesenji prvak 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine

stolni tenis

U odličnoj organizaciji Stolnoteniskog kluba "Mostar" grada s Neretve, gledatelji u Stolnoteniskoj dvorani na Rudniku u Mostaru mogli su gledati odličnu stolnotenisku priredbu. Stolnoteniski klub "Brotnjo" iz Čitluka nakon odigranog jesenskog dijela lige preuzeo je vrh tabele 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine za muškarce s osvojenih 18 bodova ispred STK "Željezničar" iz Sarajeva koji ima isti broj bodova ali s porazom od STK "Brotnjo" u izravnom okršaju.

Po svemu sudeći bit će zanimljivo pratiti nastavak Federalne lige Bosne i Hercegovine i uzvratni ogled ove dvije ekipe koji će najvjerovatnije i odlučiti prvaka 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2015/2016.

Stolnotenisači iz Brotnja su odigrali tri kola na trećem turnusu Federalne lige i ostvarili pobjede protiv STK "Goražde" iz Goražda rezultatom 3:1, protiv STK "Ormanj II" iz Hadžića rezultatom 3:1 i protiv STK "Doboj Jug" iz Doboj Juga rezultatom 3:0. Nakon što su rezultati trećeg turnusa (tri kola) 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine obrađeni u Stolnoteniskom Savezu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, možete ih pogledati u prilogu s konačnom tabelom na kraju prvog dijela sezone. U prvom dijelu sezone za našu ekipu nastupali su: Željko Grbavac, Dragan Šakota, Mario Prusina, Fadil Čustović, Nikola Sušac, Blago Brkić i Darko Brkić.

U Tuzli 05. prosinca 2015. godine na Drugom otvorenom turniru za subkadete naš mladi stolnotenisač Nikola Prusina ostvario je dobar rezultat ulaskom među 16 najboljih i na kraju prvog dijela sezone u kategoriji subkadeta zauzeo 11 mjesto u Bosni i Hercegovini.

Čestitke momcima na jesenskoj tituli prvaka kao i našem mladom stolnotenisaču Nikoli na dobrom plasmanu.