Sjajna pobjeda Ivice Kostelića u Wengenu

Profesor tek sada može žaliti za ozljedom leđa i operacijom koljena zbog koje je propustio velik dio utrka u prosincu, s novih se 100 bodova, naime, vratio u poredak najboljih deset u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 8 mjesto i približio se najboljima u slalomskom redoslijedu.

"Uvjeti su danas bili dosta čudi i teški", zborio je Ivica još vruć nakon vožnje. "Dobro sam se snašao na proljetnom snijegu, presretan sam pobjedom na skijalištu koje mi je možda i najdraže. Wengen je klasik, posebno mjesto za mene, gdje sam pobijedio 2002. i još četiri puta se plasirao na postolje."

Odličan hrvatski dan u Švicarskoj upotpunio je Natko Zrnčić-Dim, popravivši najbolji slalomski rezultat u karijeri. Jedini plasman, na 20. poziciju, ostvario je upravo na stazi Maennichen/Jungfrau prošle sezone, a sada je unaprijedio to ostvarenje i osvojio izvanredno 18. mjesto.

Natka je s vrha skinuo tek Michael Janyk, u konačnici 10. s najboljim vremenom druge vožnje; ispred njega pozicionirali su se Manfred Pranger, Ted Ligety, koji je konačno uspio doći do cilja u utrci slaloma, Marcel Hirscher, te domaći adut Silvan Zurbriggen.

U poredak prvih pet, pored trojice prvoplasiranih, ugurali su se Austrijanac Benjamin Raich, premda mu to ostvarenje nije bilo dovoljno za prestizanje u ukupnom poretku Carla Janku, te pobjednik posljednje utrke u Adelbodenu Julien Lizeroux.

 

ABCportal.info