ŠIROKOBRIJEŽANIN BRILJIRA Ivan Kvesić se plasirao u finale Svjetske lige

Ivan Kvesić

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić plasirao se u nedjeljno finale poluteške kategorije (-84 kg) na natjecanju Svjetske karate lige u japanskom gradu Fukuoki.

Kvesić je u skupini nadvisio Ukrajinca Andrija Torošanka sa 7-0, potom je susret protiv Egipćanina Mohameda Ramadana završio rezultatom 10-10. Dvoboj je pripao egipatskom karatisti zbog “senshua” ili pravila prvog osvojenog boda.

Na isti način završio je i susret između Torošanka i Ramadana (4-4), ali prvi je bod ovoga puta ostvario ukrajinski predstavnik. U konačnom zbroju upravo zbog bodova iz prvog dvoboja Ivan je bio pobjednik skupine i plasirao se u četvrtfinale.

Svjetski prvak iz 2018. ostvario je u nastavku još dvije vrijedne pobjede.

U četvrtfinalu je svladao još jednog Ukrajinca Valerija Čobotara sa 3-2, a potom i Nizozemca Briana Timmermansa istim rezultatom. U okršaju za zlato borit će se s jordanskim predstavnikom Mohammadom Aljafarijem.

Jelena Pehar (-50 kg) bila je bolja od Njemice Share Hubrich 2-1 i Japanke Rinke Tahate 1-0, ali joj to nije bilo dovoljno za ulazak među osam najboljih, jer je izgubila od Ukrajinke Katerine Kryve sa 1-4.

Alesandra Hassani (-55 kg) bila je druga u skupini u kojoj je uspješnija bila Tajvanka Ku Tsui-Ping 4-1, a pobijedila je Kazahstanku Erdaulet Assemgul 2-0.

Sadea Bećirović (-68 kg) zabilježila je dva minimalna poraza istim rezultatom (1-0) od Njemice Madeleine Schroeter i Švicarke Elene Quirici. U teškoj kategoriji (+68 kg) Nikolina Golomboš je izgubila od Egipćanke Sohile Abouismail sa 3-2, te Talijanke Linde Stasi sa 5-3.Boran Berak bio je drugi u svojoj skupini u kategoriji -67 kg zahvaljujući uspjehu bez borbe protiv ozlijeđenog Belgijanca Younessa Haj Amar Oulada. Od četvrtfinala udaljio ga je poraz od Kazahstanca Didara Amiralija sa 5-0.


Na turniru u Japanu ovoga vikenda sudjeluje više od 300 natjecatelja iz 47 zemalja.