SHARKS KUP Velež sezonu otvorio sa sedam medalja

PK Velež
PK Velež

Na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu proteklog vikenda održan je osmi po redu međunarodni plivački miting 'Sharks Kup'. Miting kojeg je organizirao plivački klub 'Sharks' iz Sarajeva privukao je preko 360 natjecatelja iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen s 11 plivača, a to su bili: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Emin Begić, Amila Crnalić i Abdullah Marić. U veoma teškoj konkurenciji su osvojili sedam medalja.

Početak natjecateljske sezone s dvije zlatne medalje otvorila je Ajna Talić (2012.). Do prvih mjesta Ajna je došla u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara mješovito. Ajna je u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto!

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio dvije srebrene i jednu brončanu medalju. Dva druga mjesta ostvario je na 50 metara delfin i 50 metara prsno dok je brončanu medalju osvojio u disciplini 100 metara mješovito.

Danja Alikalfić (2011.) se dva puta pela na pobjedničko postolje. U disciplini 50 metara prsno osvojila je srebrenu medalju, a brončanu na 50 metara delfin.

Broj medalja je mogao biti veći jer su plivači 'Veleža' imali nekoliko plasmana na četvrto mjesto, ali to će im biti samo vjetar u leđa da narednog puta budu još jači i brži. Veoma brzo slijede nova natjecanja tako da se trenažni proces u P.K. 'Velež' nastavlja u punom kapacitetu.