SENZACIONALNA POBJEDA HRVATSKIH ODBOJKAŠICA Na Europskom prvenstvu srušile su aktualne prvakinje Ruskinje!

SENZACIONALNA POBJEDA HRVATSKIH ODBOJKAŠICA Na Europskom prvenstvu srušile su aktualne prvakinje Ruskinje!
Rasterećene oko plasmana u drugi krug, kojega su osigurale i prije izlaska na teren zahvaljujući 3-2 (25-21, 25-23, 14-25, 20-25, 15-11) pobjedi Bjelorusije protiv Bugarske u prvom susretu dana, naše su odbojkašice odigrale najbolji susret u dosadašnjem tijeku EP-a.

Za pobjedu protiv najjačeg suparnika trebali su se posložiti svi dijelovi igre, a upravo se to i dogodilo. Uz odličan prijem servisa u kojemu se istaknula Nikolina Božičević, sjajno je igrala i tehničarka Ana Grbac, a njezine su lopte za vrhunske smečeve prvenstveno koristile Mira Topić i Katarina Barun Šušnjar. Usto napokon je funkcionirao i blok kojega su predvodile Ivana Miloš i Maja Poljak, pa je Hrvatska ostvarila poticajnu pobjedu pred nastavak prvenstva.

S dvije pobjede i jednim porazom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C s istim učinkom kao i druga Bjelorusija, obje su reprezentacije osvojile po pet bodova, ali Bjelorusija je ostvarila bolji omjer osvojenih poena, dok je Rusija usprkos ovom porazu, sa šest bodova osvojila prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale. Bugarska je s tri poraza završila natjecanje kao posljednja, četvrta.

Hrvatska će u srijedu u Rotterdamu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A Italije, koja je u ponedjeljak izgubila od domaćina Nizozemske sa 0-3 (15-25, 18-25, 23-25).

Jutarnji list