SENZACIJA HRVATSKOG PIKADISTA Boris Krčmar ostvario uspjeh karijere na Svjetskom prvenstvu

Boris Krčmar
Profimedia

Hrvatski pikadist Boris Krčmar (44) u londonskom Alexandra's Palaceu ostvario je najveći uspjeh karijere i prvi put ikad se plasirao u treće kolo Svjetskog prvenstva. Najbolje rangirani hrvatski igrač (61. na svijetu) u drugom je kolu svladao 12. na svijetu, Nizozemca Dirka van Duijvenbodea, s 3:1 u setovima.

Protivnik u trećem kolu bit će mu 21. igrač svijeta, 53-godišnji Škot Gary Anderson, a meč je na rasporedu u srijedu 27. prosinca. Anderson je u dva navrata (2015. i 2016. godine) bio svjetski prvak, a Krčmar je ove godine dva puta igrao protiv njega i oba puta izgubio, prenosi Index.

Krčmar preokretom do pobjede

Krčmar je krenuo sjajno u prvi set i odmah napravio break, ali zatim je izgubio tri vezana lega pa ga je Nizozemac dobio 3:1. Ipak, nije to pokolebalo hrvatskog pikadista, koji je zatim s čistih 3:0 uzvratio u drugom setu.

Treći set krenuo je identično kao prvi - Krčmar je napravio break pa ga odmah potom izgubio, ali ovaj put je Hrvat stigao i do drugog breaka te ga obranio. U četvrtom je setu Krčmar opet potpuno izdominirao Nizozemca i s 3:0 ostvario pobjedu.

Podsjetimo, Krčmar je do drugog kola stigao pobjedom protiv engleskog pikadista Keegana Browna, također s 3:1 u setovima. Ranije je Krčmar nastupao na Svjetskim prvenstvima 2011., 2021., 2022. i 2023. godine. Najveći uspjeh dosad je ostvario na prošlom prvenstvu kada je u prvom kolu svladao Japanca Toru Suzukija s 3:0. U drugom kolu je ispao porazom 3:1 od Engleza Nathana Aspinalla.