SENIORI NA PRVOM MJESTU Uspješan vikend za sve tri ekipe STK 'HT ERONET' Mostar

STK HT Eronet Mostar
STK Mostar

U subotu je prvi tim STK “HT ERONET“ Mostara u sastavu: Luka Matkovic, Adnan Šehić, Marko Vučijak, Filip Palameta i trener Toni Vranjic perfektno, bez izgubljenog seta sa 4:0 svladao ekipu STK "CM" Vitez, te tako potvrdio prvo mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Drugi tim u sastavu: Sandro Soldo, Amar Šunje, Stjepan Palameta i Željko Mandić je u nedjelju nastupio u Jablanici na 3.turnusu Prve lige Bosne i Hercegovine, gdje su upisali dvije važne pobjede protiv STK "Vitez" iz Viteza sa 3:0, te protiv STK "Željezničar" Sarajevo sa 3:2 i jedan poraz od STK "Brka 2007" Brčko Distrikt rezultatom 1:3. Ovim dvjema pobjedama, nakon završenog trećeg turnusa naši igrači se nalaze na 1. mjestu Prve lige Bosne i Hercegovine.

Također, u nedjelju je u našoj stolnoteniskoj dvorani odigran drugi turnus Prve lige FBiH gdje su naši najmlađi u sastavu: Josip Drežnjak, Tino Vučić, Noa Grubešić, Filip Zeljko i trener/igrač Mateo Hrkać upisali tri pobjede (protiv: STK "Nec" Tešanj 3:1, STK "Doboj Jug" Doboj Jug 3:1 i STK "Goražde" Goražde sa 3:0 i jedan poraz od prvoplasiranih na ljestvici Prve lige Federacije BiH STK "Kreševo" iz Kreševa rezultatom 0:3.)

„Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, da u nedjelju 16. veljače s početkom u 13:00 sati dođu i podrže naš prvi tim koji igra derbi meč Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv STK "Mladost" iz Zenice, koja nas je jedina pobjedila u prvom djelu prvenstva", poručili su iz kluba.