Rino Vrljić dvostruki prvak Hrvatske u sambu

Rino Vrljić dvostruki prvak Hrvatske u sambu

Rino Vrljić nastupio je u uzrastu kadeta i juniora, iako je u sambo sportu njegovo godište prva godina kadeta, Vrljić je postao kadetski i juniorski prvak Hrvatske u kategoriji do 58 kg. On je sve svoje borbe dobio na najveće moguće bodove i tako se okitio titulom dvostrukog sambo prvaka RH za 2021. godinu.

Hrvoje Knezović nastupio je u također u uzrastu kadeta do 79 kg i postigao odličan uspjeh. Sa svim pobjedama Knezović je došao do najvećeg pobjedničkog postolja i osvojio titulu prvaka RH za 2021. godinu. Moramo istaći kako se Knezović prijavio i u uzrast juniora, ali trener je odlučio da ne nastupi zbog ozljede prsta u kadetima te da ne riskira još veću ozljedu. Josip Previšić nastupio je u uzrastu juniora i seniora u kategoriji do 88 kg. Prvi nastup je imao u seniorima gdje je bio sjajan, obzirom da je još uvijek kadet, Previšić se pokazao kao pravi majstor ovog sporta te pokazao i dokazao da mu još malo neće biti konkurencije ni u seniorskom uzrastu.

U uzrastu seniora imao je 2 pobjede i 2 poraza te tako osvojio sjajno 5. mjesto. U uzrastu juniora Previšić jednostavno nije imao premca. Imao je sve pobjede s najviše mogućih bodova te tako ostvario sjajan i zapažen rezultat, okitivši se titulom juniorskog prvaka RH za 2021. godinu. Dragan Paol Senkić nastupio je u uzrastu kadeta u kategoriji do 71 kg. Senkić je napravio odličan rezultat, obzirom da je kao i svi imao jako dobru konkurenciju, te je radi jednog poraza ostao uskraćen za titulu prvaka RH. Senkić je osvojio brončanu medalju na PH te ušao u povijest sambo sporta što se tiče ostvarenih rezultata mostarskih sambista.

Na prvenstvo RH mostarske sambiste vodio je trener Majo Ćeško. “Možemo s ponosom istaći kako su ovo sjajni rezultati. Jako malo nam je nedostajalo da se svi naši natjecatelji vrate sa zlatnim medaljama, ali i ovaj rezultat je savršen s obzirom na to da je ovo bio prvi nastup ikada naših galebova s Neretve na nekom od natjecanja. S 4 natjecatelja koja su otputovala u Zagreb, u Mostar je stiglo 5 sjajnih odličja od čega 4 zlatne i 1 brončana”, ističu trener ovog kluba.