PREMIJER FUTSAL LIGA BIH Salines se zbog Husićeve tvrtke našao u problemima i mislio istupiti, evo što su napravili

Salines Tuzla City
FC Salines

Jučer je u zgradi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održan ždrijeb Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za novu sezonu. U one koji su još u prošloj sezoni sačuvali svoj premijerligaški status, u društvu najboljih ove sezone gledat ćemo još i sarajevski Željezničar te banjalučki Borac.

Ono što je posebno zanimljivo je situacija s tuzlanskim klubom FC Salines Tuzla City. Naime, ovaj klub koji je proteklih godina u samom vrhu domaćeg prvenstva, a u sezoni koja je prekinuta zbog koronavirusa je bio i prvak države, još krajem srpnja je objavio kako se nalazi u financijskim poteškoćama te kako je neizvjestan daljnji rad kluba.

Kako je klub naveo na svojim stranicama, problemi su nastali zbog nepoštivanja sponzorskih obaveza tvrtke HEEZ Gradnja na čijem je čelu Azmir Husić čelni čovjek kluba s velikih nogometnih terena Tuzla Cityja

"Nakon četiri godine uspješne/neuspješne suradnje, FC Salines Tuzla City je odlučio raskinuti suradnju s generalnim sponzorom HEEZ gradnja na čelu s gospodinom Azmirom Husićem, zbog neispunjenih obećanja u zadnje dvije godine.

Naš generalni sponzor u sezoni 2020/2021. nije izdvojio ni marke za klub koji nosi i njegovo ime, a prošlu sezonu je, bez ikakve najave, ispunio samo 25% obećanog i tako nas pogurao u velike probleme! Sve to smo tolerirali zbog uspješne suradnje u prve dvije sezone.

Nakon puno bezuspješnih pokušaja za sastankom i razgovorom, uprava 'Jarčeva' se odlučila na ovaj logičan korak i jednostrano obustavila “suradnju”.

Našem sponzoru HEEZ gradnji se od srca zahvaljujemo za podršku u prve dvije sezone naše suradnje, bez koje naši uspjesi ne bi bili mogući, ali na kraju ipak ostaje velika mrlja na suradnji zbog događanja u posljednje dvije sezone i neispunjenih obećanja, na koja smo čvrsto računali i koja nismo mogli nadoknaditi, jer smo se ipak nadali, da riječ nešto znači.

FC Salines će u narednim danima poduzeti određene korake i ponuditi generalno sponzorstvo nekim ozbiljnim tvrtkama, pa i razmotriti opciju ulaska nekih novih ljudi u upravu kluba ili prepuštanje kluba nekoj novoj postavi.

Ovim putem koristimo priliku i pozivamo sve zainteresirane pravne i fizičke osobe, koje se žele uključiti u rad kluba, da se sljedećih dana jave i sa sadašnjom upravom ili čak i bez nje, nastave vrlo uspješan i jedinstven put koji su 'Jarčevi' u ovih zadnjih 10 godina izgradili. Nakon 4 godine ponovo FC Salines Tuzla", naveli su u svojoj objavi krajem srpnja iz ovog kluba.

Posljednjih dana pojavila se priča kako će Salines zbog financijskih problema u kojima se našao napustiti Premijer ligu BiH. Postavljalo se i pitanje tko će u Premijer ligu umjesto njih.

U javnosti su kružili priče kako će Salines napraviti fuziju s Bubamarom iz Cazina koja je dobila ozbiljne sponzore i ima velike planove u godinama koje su pred nama. Pojavila se i priča kako će umjesto Salinesa i finalist Lige Federacije MNK Čulin Mlin iz Livna koji je poražen od Željezničara u borbi za ulazak u Premijer ligu.

No, jučer se pak dogodilo nešto zanimljivo. Naime, na ždrijebanju parova među kuglicama je bio i Salines. 

Naime, Salines je napravio fuziju s klubom MNK Neimari iz Zenice čiji je čelni čovjek Dženan Muminović nekadašnji prvi čovjek sarajevskog Centra. Kako doznajemo, ova dva kluba zadržala su ime Salines, a rađeno je samo na promjeni sjedišta kluba kako bi on svoje utakmice mogao igrati u Zenici.

Danas je pak stigla objava brojnih futsal stranica kako će se klub od danas zvati FC Salines Neimari. Hoće li ovom novom-starom klubu biti dozvoljeno da svoje utakmice igra u Zenici ili će i dalje biti domaćin u Tuzli ostaje nam za vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.