PREDSJEDNIK ORKE "Lana neće biti zakinuta za potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH"

Lana Pudar
hercegovina.info

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH je odbilo financijski pomoći 250 sportskih klubova i saveza koji su aplicirali za sufinanciranje u okviru projekta "Transfer za sport od značaja za Federaciju

Neki od razloga za odbijanje pomoći klubovima i savezima koji jedva "krpe kraj s krajem" su poprilično bizarni - ili što bi se narodskim rječnikom reklo: "fali ti jedan papir".

Primjera radi, ministarstvo je odbilo aplikaciju Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar pod nazivom "Trenažni proces/pripreme za OI Tokio 2021 - Lana Pudar" s navedenim razlogom "Obavezna dokumentacija pogrešno numerirana (numerirane sve stranice dokumenata)", prenio je Klix.

No, predsjednik "Orke" kaže kako Lana Pudar unatoč odluci neće ostati bez podrške Ministarstva kulture i sporta.

"Mogu samo reći da Lana neće biti zakinuta. Mi smo jučer nakon što je objavljena ta vijest, dobili poziv Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u kojem su nam rekli kako će dati potporu Lani iz interventnih sredstava. Oni će sigurno naći načina da pomognu Lani uoči Olimpijskih igara", kaže za Hercegovina.info Damir Đedović predsjednik Kluba vodenih sportova Orka.

Lana Pudar

Potporu je već dao Mostar.

"Grad je svoj dio još kada smo bili na prijemu ispoštovao. Imamo obećanja kako će nas pred Olipmijske igre dodatno podržati. Volio bih samo da se u godinama koje nee biti olimpijske, nastaviti način praćenja i poštovanja rezultata."

Pripreme su u punom jeku.

"Lana i trenerica Alena Ćemalović trenutno su u Dubrovniku gdje rade jedan dio priprema s jednom ekipom iz Banja Luke. Nakon toga odlaze u Antalyu na dvotjedne pripreme. Po povratku iz Turske odradit će se nekoliko dana u Mostaru, a onda idemo na juniorsko europsko prvenstvo u Rim."

Nema pritiska pred Tokijo.

"Sam odlazak na Olimpijske igre je veliki uspjeh. Lani je tek 15 godina i stavljati pritisak rezultata na nju nema nikakvog smisla. Naravno, mi nećemo ići bez ambicija tamo, ali nemamo pravo pred nju stavljati ikakva očekivanja", zaključio je Damir Đedović za Hercegovina.info.

Olimpijske igre "Tokio 2020" zbog pandemije koronavirusa odgođene, a održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.