FOTO  Posušaci iz Taekwondo saveza Herceg-Bosne iz Beograda se vraćaju bez medalja

Taekwondo Posušje

Protekli vikend u Beogradu se održao međunarodni bodovni turnir u taekwondou, Galeb Belgrade Trophy open G1. Događaj je okupio više od 700 sportaša iz raznih dijelova svijeta. Natjecatelji su se susreli u različitim kategorijama i težinskim klasama, odnosno u uzrastima kadeta, juniora i seniora, prikazujući svoj dar i umijeće.

No, ovaj događaj ima poseban značaj jer su se na njemu također natjecali članovi tima Taekwondo saveza Herceg-Bosne. Za ovaj tim nastupalo je čak 6 posuških taekwondoaša koji ovaj put nisu uspjeli osvojiti medalje.

„Iako rezultati nisu baš dobri s obzirom na okolnosti zadovoljan sam nastupom naših sportaša. Činjenica je da zbog određenih okolnosti nismo došli dobro pripremljeni na ovaj turnir. Naši kadeti su tek krenuli sa nastupima na ovom rangu natjecanja i ovo je njihov drugi nastup na kojem su pokazali da imaju volje i želje, ali da im fali još treninga i iskustva na ovoj razini“, kazao je trener Petar Boban za hercegovina.info.

U kategoriji kadeta, borbu za medalju su izgubili Boris Gavrić i Šimun Topić, dok su kadetkinje Anamarija Miličević i Marta Grubišić zaustavljene u pretkolu.

„Imao sam tri borbe u kategoriji kadeta muškarci - 164cm. Nažalost, prvu borbu sam izgubio od predstavnika Srbije rezultatom 0:2. Moram priznati da nisam bio baš zadovoljan svojim nastupom, posebno s obzirom na sav trud koji sam ulagao na treninzima. Međutim, ostao sam pozitivan unatoč porazu jer vjerujem da će biti puno novih uspjeha i medalja koje ću osvojiti“, komentirao je Boris Gavrić.  Sličnog stajališta bio je i njegov kolega Šimun Topić koji je samo kratko nadodao: „Nisam zadovoljan svojim nastupom i nadam se boljim rezultatima“.

Za razliku od njih dvojice, kadetkinje pokazuju izrazito pozitivan stav. „Tek sam krenula na G1 turnire i imala sam borbu protiv predstavnice Grčke. Nažalost, izgubila sam tu borbu rezultatom 2:0. Unatoč porazu, zadovoljna sam svojim nastupom i nadam se boljim rezultatima“, izjavila je Anamarija.

„Izgubila sam prvu borbu od predstavnice Italije 0:2 . Borba je bila dosta teška, ali ovo je tek moje drugo natjecanje na ovakvom turniru i još jedno jako dobro iskustvo iz kojeg mogu puno toga naučiti i raditi na onom sto mi ide lošije. Očekujemo još ovakvih turnira pa se tako i nadam da ce doći i bolji rezultati“, prokomentirala je Marta.

Juniorka Filipa Bašić se suočila s nezavidno složenim ždrijebom, gdje se već u pretkolu morala boriti se s kolegicom iz svog tima, Marijom Orlović. Nažalost, Filipa je izgubila borbu. No, interesantno je napomenuti da je Marija Orlović kasnije nastavila svoj put na turniru i uspjela osvojiti brončanu medalju.

„Nastupala sam u kategoriji juniorki -59 kg i nakon oslobođenog prvog kola drugo sam izgubila od predstavnice BiH. Iskreno, nisam zadovoljna svojim nastupom jer znam da sam  mogla puno bolje i puno više. Pobijedila sam ovu protivnicu i prije i znam da sam mogla i sad. Ovaj put sam razočarana svojim nastupom i nadam se i truditi ću se da sljedeće natjecanje prođe sa što boljim rezultatom“, poručila je Filipa.

Junioru Davidu Milićeviću je zbog zdravstvenih problema bio upitan nastup, ali ga je ipak odradio. „Naš David je imao nevjerojatan peh. Nakon nastupa u Sarajevu gdje je dobio temperaturu, večer uoči nastupa u Beogradu dobio je jaku zubobolju te je nakon neprospavane noći, zahvata kod zubara i anestezije uoči same borbe, popustio u trećoj rundi pri rezultatu 1:1 te izgubio borbu.

O svemu se oglasio i David kazavši: „Zbog zdravstvenih problema moj nastup i ono sto najbolje znam nije bilo pokazano u najboljem svjetlu, kao drugi nositelj sam bio slobodan prvo kolo u drugom kolu sam izgubio od domaćina turnira. Jako mi je žao jer mi se već drugi turnir za redom događa da se razbolim pred nastup, ali sad slijedi još turnira za koje ću se spremati još jace i nadam se medalji pa čak i zlatnoj medalji“.

Pored njih, Taekwondo savez Herceg Bosne predstavljali su i junior Nino Šermet, koji je postigao izvanredan uspjeh osvojivši srebrnu medalju, te seniorka Petra Ždero, koja je, nažalost, izgubila u pretkolu od predstavnice iz Mađarske.

„Unatoč žalu za izgubljenim borbama, ostaje nam jedno veliko iskustvo koje će nam koristiti u našim narednim nastupima“, zaključio je trener Petar Boban. U nastavku sezone, Savez i natjecatelji iz Posušja se pripremaju za nadolazeći Croatia Open koji će se održati 15. listopada u Zagrebu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.