Pobjeda za povijest Stipe Miočića

Stipe Miočić
Getty images

Američki borac hrvatskih korijena 37-godišnji Stipe Miočić obranio je naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca 41-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera u borbi održanoj u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu.

O Miočićevoj nadmoći svjedoči podatak da su mu dvojica bodovnih sudaca dali prednost 49-46, odnosno smatrali da je dobio četiri od pet rundi, a samo je jedan bodovao borbu 48-47 u Miočićevu korist, navodi Hina.

Bio je to treći međusobni dvoboj Miočića i Cormiera te druga uzastopna pobjeda borca iz Clevelanda, kojemu je Cormier prije dvije godine iznenađujuće preoteo naslov stigavši u tu borbu kao aktualni prvak u poluteškoj kategoriji.

Miočić je Cormieru uzvratio prošle godine u Anaheimu, kad je preokretom došao do pobjede i vratio naslov koji je u rano jutros po srednjoeuropskom vremenu, u trećoj borbi njihove trilogije, po četvrti put uspješno obranio te tako zacementirao status najuspješnijeg UFC borca u teškoj kategoriji svih vremena.

Miočiću je ovo bila 20. pobjeda u karijeri (20-3) kojom je postao prvi borac u UFC-u koji je pobijedio u šest mečeva za pojas prvaka te prvi koji je četiri puta uspio obraniti naslov. "Jedva čekam ići kući vidjeti svoju kćer. Idem uživati u ostatku ljeta", izjavio je 37-godišnji vatrogasac iz Clevelanda, pohvalivši suparnika kojeg je u zasluženu mirovinu poslao bez naslova prvaka.

"Ne zanima me ništa drugo nego borbe za naslov, a ne vjerujem da će se takva pojaviti u budućnosti, pa je ovo bilo sve od mene. Imao sam dugu karijeru. Bilo je odlično. Borio sam se u zadnjoj borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji i bila je to prilično dobra borba", izjavio je Cormier.