Plivačice Veleža ostvarile ciljeve, a 'pokupile' su i dvije medalje

Plivačice Veleža Restart 2021
P.K. Velež

Ove subote održan je drugi po redu plivački miting 'Plivački (re)start 2021' u organizaciji plivačkih klubova 'Sport-Time' i 'Spid' iz Sarajeva. Na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu sudjelovalo je 400 natjecatelja iz 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na ovom natjecanju učešće je uzeo i Plivački klub 'Velež', a predstavljale su ga dvije simpatične i brze plivačice – Danja Alikalfić i Ajna Talić. Obje plivačice su na ovom natjecanju ispunile cilj koji je trener stavio ispred njih, a osvojene su i dvije medalje.

Ajna Talić (2012.) je ostvarila odličan uspjeh i osvojila dvije srebrene medalje. Druga je bila u disciplinama 25 metara prsno i delfin, dok je na 25 metara leđno medalja izmakla za malo i na toj disciplini je ostvarila plasman na četvrto mjesto. U ukupnom bodovnom poretku Ajna je u svojoj kategoriji zauzela sjajno treće mjesto!

Danja Alikalfić (2011.) je ostvarila plasman na peto mjesto u disciplini 25 metara prsno. Cilj nastupa na današnjem natjecanju bilo je ponavljanje svojih najboljih vremena, a Danja je u tri od četiri discipline oborila svoje osobne rekorde što je iznad svih očekivanja, najviše radi zdravstvenih problema u prethodnom razdoblju.

Ekipa Plivačkog kluba 'Velež' nastavlja sa pripremama za nova natjecanja od kojih je prvo na programu već za dva tjedna, navodi se u priopćenju iz tog kluba.