FOTO  Plivači „Zrinjskog“ na zasluženi ljetni odmor

apk zrinjski

APK „Zrinjski“ Mostar je na najbolji mogući način okončao plivačku sezonu 2018./2019. Naime, natjecateljski timovi zabilježili su proteklog vikenda još jedan izvrstan nastup na međunarodnom plivačkom turniru u Trebinju, osvojivši najviše medalja među 24 kluba iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Rusije, Kanade i BiH. S druge strane, trenere i rukovodstvo kluba raduje dobar odziv na poduke neplivača, koje u APK Zrinjski vodi prof.dr.Ninoslav Šilić. Protekloga tjedna ovu školu je završilo čak 40 mališana koji su budućnost našega plivačkog kluba.

U APK Zrinjski započela je ljetna stanka. Treninzi će započeti usporedo s početkom školske godine, kao i novi ciklus poduke neplivača koji se sastoji od 30 nastavnih jedinica, kojima je cilj  u tri mjeseca naučiti djecu plivati proizvoljnom tehnikom, podučiti ih sigurnosti na vodi, te snalaženju u urgentnim situacijama. Napredak i znanje učenika mjeri se ljestvicom ocjenjivanja znanja plivanja čiji je autor prof.dr.sc. Nada Grčić-Zubčević, redoviti profesor na katedri plivanje na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. 

Plivanje, kao sportska aktivnost, utječe na pravilan psihofizički razvoj i zdravlje mladog organizma. Kroz trening, druženje i igru stječu se nova motorička znanja i vještine, zdrave sportske navike. Iako je primarni cilj APK Zrinjskog popularizirati plivanje, ovoga ljeta rukovodstvo ide korak dalje. Naime, organizirali su za plivače 'ljetni kamp u planini'. Želja je održati dobru tjelesnu formu plivača, a uz to upoznati ih s prirodnim ljepotama zavičaja i životom u prirodi. 

Plivanje je zakon…dobrodošli u APK Zrinjski.